20 Aralık 2020 - Pazar

UZAKLARDAN GELEN MEKTUP

Yazar - Yakup Boncuk
Okuma Süresi: 4 dk.
Yakup Boncuk

Yakup Boncuk

-
Google News

İnsanoğlu geçmişine sahip çıkmalı.

Ülkesine, milletine, ecdadına, tarihe, tarıma,  turizme..

Velhasılı tüm değerlerimize sahip çıkmak zorundayız..

Bugünlerde  ülke genelinde birçok belediye kendince önemli gördüğü değerlere sahip çıkıyor.

Tarsus Belediyesi de öncelikle tarihe, kültüre, turizme ve tarıma, çiftçiye sahip çıkıyor.

Dolayısıyla bu değerler halkı, milleti, devleti, yani hepimizi ilgilendirdiği için her biri ayrı bir önem arzetmekte..

Tarsus Belediye  Başkanı Dr. Haluk  Bozdoğan’ın en önemli projelerinden birisi  tarım ve tohum..

Bozdoğan  “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”  sloganıyla başlattığı atalık tohum kampanyası gerçekten önemli ve güzel bir proje..

Bu proje hayata geçeli fazla olmadı ama çim verdi, kök verdi, ses verdi. Yani sesimiz Tarsus ve   Mersin sınırlarını aştı, bir  dayanışma ağına dönüştü.

Geçen gün Belediye Basın bürosundan bir haber geldi.

Onlara da  Antalya’da yaşayan emekli ziraat teknikeri Murtaza Yenitur ‘dan bir mektup gelmiş.

Murtaza bey de bu dayanışmaya katılanlardan sadece  biri. Murtaza bey, Tarsus Belediyesi’nin kampanyasını basından öğrenince Başkan Bozdoğan’a bir teşekkür mektubu yazmış.

Bir mektupla beraber Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü dolmalık kurutmalık biberin atalık tohumlarını da göndermiş. Böylece Malatya’dan alınan, Antalya üzerinden Tarsus’a gelen o tohumlar Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası’na kazandırılmış..

Başkan Bozdoğan’ın direktifi ile   Arapgir biberi ekimi  kentimizde  önümüzdeki şubat ayı sonunda yapılacak. Bu bile başkanı ve çiftçileri heyecanlandırıyor.

Tarsus Belediyesi’nin “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yürüttüğü atalık tohum projesi ile onlarca çeşit ürünün özgün tohumları koruma altına alınıyor, çoğaltılıyor ve üreticilere dağıtılarak ekimi yaygınlaştırılıyor. Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası bir yandan atalık tohumları çiftçilere dağıtırken bir yandan da tohum takaslarıyla bir dayanışma ağı örüyor.

1968 yılından beri tarımla iç içe olan emekli ziraat teknikeri Murtaza Yenitur’a Tarsus’tan teşekkür ediyoruz.

Murtaza bey, Adana Bölge Ziraat Okulu’ndan mezun olduğu için bölge tarımını iyi biliyormuş.Yenitur, mektupla beraber, Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü Arapgir dolmalık, kurutmalık biberinin özgün tohumlarını da Tarsus Belediyesi’ne göndererek destek olmuş.

 Başkan  Bozdoğan, bu dayanışmadan dolayı Murtaza Yenitur’u görüntülü arayarak teşekkür etmiş.. Bozdoğan, “Bu yaptığınız Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Sizin yaptığınız bu davranış bizleri gerçekten mutlu etti. İnanın şubat ayının sonunda ekimini yapıp en kısa zamanda ürünleri size ulaştıracağıma söz veriyorum. Bir kentin en önemli gücü üretim ve üretim dinamiklerini uygulayabilmektir. Tarsus genelinden ve birçok yerden getirilen ata tohumunu ileriki dönemlerde diğer belediyelerle işbirliği halinde, onlara da dağıtıp Türkiye’nin birçok yerinde buna öncülük yapmaktan Tarsus Belediye Başkanı olarak mutluluk duyarım” diyor.

Ne mutlu değerlerimize sahip çıkan başkanlara ve emek ve destek verenlere..

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.