02 Mayıs 2024 - Perşembe

ALLAH; BAŞKAN BOLTAÇ'IN YAR VE YARDIMCISI OLSUN...

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 1 ayı geride bıraktı.... Çiçeği burnunda Başkan Boltaç, Mayıs ayı Tarsus Belediye Meclis toplantısına başkanlık yaptı. Bende Meclis toplantısına katıldım....

Yazar - Fırat Maktay (Spor Muhabiri)
Okuma Süresi: 4 dk.
Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

-
Google News

Tarsus halkından hizmet  noktasında kendisine yanında olmasını ve destek vermesini isteyen Başkan Boltaç, " Tarsus halkı beni Tarsus Belediye Başkanı  seçerek kredi verdi. Bu evladınız Omuzlarındaki yükün ve  sorumluluğun bilincinde."olduğunu  söyledi.

 

Başkan Boltaç, Meclis toplantısında muhtemelen başağrısı nedeniyle  kendisine İlaç getirilmesini istemesi ve içmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Başkan Boltaç'ın borçlar nedeniyle   Verilen görevi hizmete dönüştürmesi noktasında eli kolu bağlı.  Hele hele bir de Tarsus Belediye  Başkanlığını alışması çin  zamana  ihtiyacı olduğu  bir dönemde  borçlar,  çalışanlarının maaşlarının ödenmemesi, icra nedeniyle gelirlerin  alı konulması nedeniyle  Başkan Boltaç'ın  daha çok başı ağrıyacağa benziyor.

 

Evet; Başkan Boltaç, Meclis toplantısında belediyenin mali durumunu detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaştı. Tarsus Belediyesinin toplam borcunun 616 milyon 493 bin 828 TL olduğunu  açıklayan boltaç,  kendisinin bu kadar bir borçla karşılaşacağını  beklemediğini vurguladı.

 

Başkan Boltaç, meclis toplantısında  yaptığı konuşmasında; "Memur ve kadrolu işçilerin maaşları için aylık 17 Milyon 600 Bin TL ayrılmıştır. KHK’lı işçilerin maaşları için aylık olarak 46 Milyon 500 Bin TL harcanmaktadır. Vergi, SGK, emekli sandığı, sendika ödemeleri için bu kalemde aylık 11 Milyon 400 Bin TL ödeme yapılmaktadır. Akaryakıt ve taşıt kirası için aylık olarak 10 Milyon TL harcanmaktadır. Su faturası, haberleşme ve internet için aylık 1 Buçuk Milyon TL harcama yapılmaktadır. Toplamda, belediyenin zorunlu giderleri Aylık 87 Milyon TL'yi bulmaktadır. Ancak, belediyenin İcra Müdürlüğüne ödenecek yaklaşık 100 Milyon TL borcu ve banka hesaplarına konulan 37 Milyon TL blokesi bulunmaktadır. Bu durumda Tarsus halkı bilsin ki tasarruf tedbirlerinin alınması şart. Personel sayısı normalde yüzde 40 olmalıyken şu anda yüzde 55 civarında. Bu durumda tasarruf tedbirleri almamız gerekiyor. Ancak, halkımızın desteği ve sabrıyla belediyemizi bu zor durumdan kurtaracağız. Belediyenin personel sayısının normalden fazla olması, yani yüzde 55 civarında olması, finansal sıkıntıları daha da artırıyor. Bu durumda, belediyenin personel giderleri de artıyor ve bütçe daha da zorlanıyor. İş birliği ve dayanışma içinde, sağlam adımlarla atacağımız her adım, belediyenin mali durumunu iyileştirmeye katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Meclis Toplantısında Dilek ve Temenniler bölümünde ise Milliyetçi Hareket Partisi  Grubuolarak Meclis Üyesi  Ziya Körüklü, Ak Parti Grubu adına Meclis Üyesi  Yüksel  Atum, Cumhuriyet Halk Partisi  gurubu adına ise Meclis Üyesi ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali  Uyan  günün anlam ve öne.ine binaen konuşma yaptılar.

 

Mecliste Alınan kararlar oy  birliğiyle  alınması Tarsus halkına hizmette  Tarsus  Belediye  Başkanı Ali  Boltaç başta olmak üzere  Cumhuriyet Halk Partisi,  Milliyetçi Hareket Partisi  ve  Ak  Partisi  Meclis üyelerinin uyumu ve  olumlu  yaklaşımları vardı.

 

Aynı zaman da  Başkan Boltaç'ın,   meclise hakim olması, Meclis üyeleriyle de birlik, beraberlik  ve dayanışma içerisinde  tutum sergilemesi  dikkatimi çekti.

 

Sözün özü Başkan Boltaç, iMeclis toplantısında hizmeti engelleyecek borç bırakan  geçen dönem Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan ile ilgili tek bir kırıcı bir söz kullanmadı. Kendisine yakışan bir tutum ve davranış sergiledi. Konuşması, alınan Meclis kararlarında ki yapıcılığıyla Seçimden önce  bazı çevrelerce konuşulan "ALİ BOLTAÇ TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI  YAPAMAZ" diyenlere cevapta vermiş oldu.

 

Ne diyeyim...  "BORÇ YİĞİDİN KAMÇISI" ... ALLAH;  BAŞKAN BOLTAÇ'IN YAR VE YARDIMCISI OLSUN....

 

DOSTÇA KALIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.