07 Aralık 2020 - Pazartesi

SOĞUK GÜNLERDE CAN DOSTLARI UNUTMAYIN

Yazar - Yakup Boncuk
Okuma Süresi: 4 dk.
Yakup Boncuk

Yakup Boncuk

-
Google News

Biz insanların hayattaki en yakın dostları, insanlar dışında hayvanlardır.

Yani Can Dostlar…

Eskiden hor görülen, dışlanan, tartaklanan, öldürülen can dostlarımıza artık daha sıcak ve yakın davranır olduk insanoğlu olarak..

Yıllar önce Tarsus’ta bir hayvan barınağı yapılmış olsa da o yetersiz kalıyor. Bu genişletilip sağlıklaştırılarak can dostlarımız için daha iyi yaşama ortamı sağlanıyor.

Bugünlerde ise Tarsus’ta güzel işler yapılıyor, can dostlar adına..

Mesela Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın  girişimi ve çabalarıyla bir Can Dostlar Ebedi Mezarlığı oluşturuldu. Tarsus Belediyesi tarafından kısa bir zaman önce açılışı yapılan Can Dostlar Ebedi Mezarlığında defin işlemleri başladı. Geçen hafta yaşamını yitiren Gofret isimli sahipli bir köpek, Tarsus Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Can Dostlar Ebedi Mezarlığına defnedildi.

Mersin’in Mezitli ilçesinde bir aile tarafından bakımı üstlenilen henüz 2 aylık olan Gofret geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda etti. Sahipleri tarafından çok sevilen Gofret Tarsus’ta açılan mezarlığa defin edilirken can dostlarını yitiren aile büyük üzüntü yaşadı.

Tarsus Belediyesi verdiği cenaze hizmeti ve defin işleminden ücret almazken, Gofret’in ailesine birde mezar taşı verildi. Bazılarına göre ilginç gelebilir. Ama içinde hayvan sevgisi olanlar için bu çok önemli. Ben bu uygulaması ile Türkiye’ye örnek olan  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ve ekibini tebrik ediyorum.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Tüm yurtta olduğu gibi hafta sonunda cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağından dolayı sokaklarda sahipsiz kalan can dostlara Tarsus Belediyesi sahip çıktı.

Belediye ekipleri halkın sokağa çıkamadığı günlerde sokaklarda yaşayan can  dostlara yiyecek ve su temin etti. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Can dostlarımızı da unutmadık. Temel ihtiyaçlarını karşılıyor bakımlarını yapıyoruz. Lütfen kapılarınızın önlerine bir kap su bir kap mama bırakmayı ihmal etmeyin!  Lütfen çevrenizde yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarını da bize bildiriniz!” dedi.

Bu uyarı ve belediyenin Can dostlara sahip çıkmasından memnun oldum.

ÇAMLIYAYLADA CAN DOSTLARIN DOSTU

Yine kardeş ilçemiz, Çamlıyayla’da da Can dostlara sahip çıkan birileri var. Mesela genç siyasetçi Ali Rıza Genç kardeşim. Mesela, basının duayenlerinden Ayna gazetesi kurucusu Kemal  Karagözlü. Bu iki dostumuz da, insanların havaların soğuyup yayladan Tarsus’a göç etmesi ile sahipsiz kalan sokak hayvanlarını, yani can dostları unutmamışlar. Her iki hemşehrimiz de ceplerinden masraf ederek bu Can dostlara yiyecek, içecek temin edip veriyor. Hatta onların soğuktan korunmaları için korunak sağlıyorlar.

Yazın serinliğini yaşayıp kışın soğuktan kaçanlar, orada  bıraktıkları Can  dostlarını da düşünsünler lütfen. Aynı  Ali rıza Genç  kardeşim ve Kemal Karagözlü abim gibi duyarı olsunlar. Can Dostlarımızın da canı olduğunu unutmasınlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.