23 Şubat 2022 - Çarşamba

HALKIN EKMEK DAVASI VE OZAN VARAL

Yazar - Yakup Boncuk
Okuma Süresi: 4 dk.
Yakup Boncuk

Yakup Boncuk

-
Google News

Özellikle Pandemi döneminde ekmeğin önemi bir kat daha arttı..

En temel besin kaynağımız olan un ve undan yapılan unlu maddeler, yani ekmek özellikle fakir fukaranın karnının doymasında en önemli besin maddesi..

Pandemi döneminde belediyelerimiz  halka gıda konusunda büyük destek oldular. Kimi belediye patates, soğan, kimi  belediye karnıbahar, pırasa, lahana, limon portakal, patlıcan biber dağıttı, kimi belediye ekmek ve un dağıtarak fakir kesimdeki insanların günlük besinlerini karşılamasına yardımcı oldu.

Tarsus’un kırsal kesiminin çoğu köylü olduğu için verilen unu ekmeğe, mayalıya, sıkmaya çevirmesi kolay oldu.

Bu pandemi sürecinde siyasetçilerden de iyi çalışanlar oldu tabi. Benim gözlemlerime göre Tarsus ve kırsalında en iyi çalışan siyasetçimiz Av. Ozan Varal olmuştur. Bunu yazarken bizzat tarafsız bir gözlemde bulunarak Ozan beyin adını verebiliyorum.

Çünkü Allah için Ozan bey, diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarından kat be kat fazla çalıştı. Kendisini tanımayanlar belediye başkanı zannedebilir. Ama Ozan Varal, hem kedi sorumluluğu, hem partisinin sorumluluğunu yüklenerek sahada çalıştı. Dün de sahadaydı, bugünde sahada. Yarında sahada olacağına inanıyorum.

 

CHP Tarsus ilçe örgütünün başkanı olan Ozan kardeşimiz hem genç oluşu, hem enerjik oluşu hem de siyaseti ve insanların nabzını iyi tutması vesilesi ile  Türkiye’ye örnek olan  bir çalışma sergiliyor. Ozan Varal,  yaptıkları  un bağışı  ile gönülleri fethederken,  tamamen gönüllü kadınlar tarafından pişirilen yufka ekmekler, yurttaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.

 

Yaşanan ekonomik kriz döneminde dayanışma ruhunun ön plana çıkartan dayanışma projesi, toplum

genelinde büyük beğeni toplarken, her hafta farklı mahallelerde dağıtımlar gerçekleştiriliyor.

 

Tarsus’un dezavantajlı mahallelerine öncelik verilen çalışma kapsamında, hayırseverlerin desteğiyle

temin edilen unlar, gönüllü kadınlar tarafından yufka ekmeğe dönüştürülüyor. Paketlenen yufka

ekmekler, CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, Kadın

ve Gençlik Kolları üyeleri tarafından dağıtılıyor.

Bu da gerçekten güzel ve anlamlı..

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yapılan bağışlarla dayanışma ağının her geçen gün daha geniş

kesimlere ulaştığını söyledi.

 

Gönüllülere seslenen Başkan Av. Ozan Varal’a herkesimden  olumlu mesajlar geliyor. Çalışyması, çabası, gayreti alkışa değer..

Başkan Ozan  Varal görüşmemizde yaptığı açıklamada  “Bu zor günleri dayanışma ile aşacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ekmeğin yaşamsal zorunluluk olarak kültürümüzde kutsal bir yiyecek olarak algılanmasına rağmen iktidarın ekmeğe dahi muhtaç ettiği halkımızı ekmek kuyruklarına mahkum etmesini dayanışma ile aşacağız. El ele, gönül gönüle, aynı tezgah başında, aynı tandır ateşi

çevresinde, aynı yollarda yürüyerek yufka ekmekleri insanlarımıza ulaştıralım. Bizler, gönüllülerimizden ve duyarlı insanlarımızdan aldığımız güçle dayanışma ağını daha geniş kesimlere

ulaştırmaya devam edeceğiz” demekte..

Kendisini çabalarından dolayı bir daha kutluyor, başarılar diliyorum.

Tarsus’un her zaman böyle siyasetçilere ihtiyacı var.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.