25 Ağustos 2022 - Perşembe

ŞAİRLER UNUTULUNCA ÖLÜR!

Yazar - Yakup Boncuk
Okuma Süresi: 4 dk.
Yakup Boncuk

Yakup Boncuk

-
Google News

Bir şairimiz “Şairler unutulunca ölür” demiştir. Bu söz çok hoşuma gider. Aslında sadece şairler değil, yazarlar, sanatçılar, devlet adamları vs. hangi kategoride olura olsun, bir insan eserleriyle yaşar ve unutulunca ölür.

 

Unutulmayan değerlerimizden birisi de Tarsus’lu ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’dır. Konu ölümden açılınca sanmayın ki bugün Ümit Yaşar’ı ölüm yıldönümünde  anacağız.

 

Hayır, bu kez değerli şairimizi ölüm yıldönümünde anmak yerine onun doğum gününü kutlayacağız. Değerli arkadaşım, Röportaj ustası Aynur  Sevinç ile bir yıla yakındır “Aynurca” adlı  bir canlı yayın proğramı yapmaktayız. Göçmen kızı ile birlikte ben sadece proğramın kamera arkasında çekimlerini yapmaktayım, manevi destek vermekteyim o kadar. Proğram tamamiyle Aynur kardeşime ait.

 

Bu kez düşündük taşındık, istişare ettik ve Tarsus’lu ünlü şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’ı 96. doğum gününde proğramımıza taşımaya karar verdik. Değerli genç şair kardeşimiz Ümran Yıldırım’da bizimle aynı fikirde olunca TARDOBDER’in ev sahipliğinde bir proğram gerçekleştirdik.

 

Konuğumuz aslen İzmir’li olan TRT Çukurova Radyosu ekibinden şair, yazar, proğramcı kardeşimiz Baha Akıner oldu.   Tarsus’lu ünlü şairlerimizden Ümit Yaşar Oğuzcan’ın doğum gününü canlı yayında kutladık. Bizim  Aynurca proğmanıda bir ilk yaşandı ve ilk kez proğramı seyircili çektik, yayınladık.

 

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın  biyografisine göre doğum tarihi; 22 Ağustos 1926, Tarsus.. Ölüm tarihi; 4 Kasım 1984, İstanbul olarak geçer.  Mesleği ise Şair, Bankacı, Yayıncı olarak kayda geçmiştir.

 

TARDOBDER ev sahipliğinde  Aynur Sevinç Aynurca'nın 50. Programı konuğu Değerli Şiir Yürek  Baha Akıner  ile gerçekleşti. Akıner proğramda, kendi hayatına değindikten sonra Tarsus'lu şairimizin de hayatına şiirsel bir anlatım ile devam etti.

 

Tarsus'lu Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın  doğum gününe de yer verilen programda Şair Kader Kutlu, Sivil Toplumcu Bahşende Diren, Türk Sanat Musikisi Derneği Başkanı Ahmet Deniz, Şairimizin birinci derecede akrabası olan işadamı  St. Paul Cafe sahibi Hikmet Oğuzcan ve  Bağlaması ile genç müzisyen Enes  proğrama katıldı. Proğramda ayrıca Ümran Yıldırım , Kader Kutlu ve Bahşende Diren Şiirler, Şarkılar ile  Ahmet Deniz’e eşlik etti.

 

TARDOBDER  başkanı Ümran Yıldırım  bu proğramdan o kadar zevk aldığını ve çok mutlu olduğunu tekrarlarken “Konuğumuz Baha Akıner  çok  dolu bir İnsan, Program Sunucumuz ve katılan  değerli arkadaşlar  da öyle. Hâl Böyle olunca ortaya dopdolu zevkle İzlenesi bir program çıktı.

 

TARDOBDER çatısı altında gerçekleştirdiğimiz bu programdan dolayı Mutluluk duyduğumuzu ifade eder, sevgili Aynur Sevinç'e nice başarılı 50.Programlarını sunmasını dileriz.  Katılım sağlayan, emek eden tüm konuklarımıza şahsım, yönetim kurulum ve derneğim adına çok teşekkür ediyor, sevgi  ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek bizleri de onure etti.

 

XX

 

ÜMİT YAŞAR ÖLMEDİ!

 

Yazımızın başında da dedim ya?

 

“Şairler unutulunca ölür”

 

Hayır, hayır!...

 

Ümit Yaşar ölmedi, eserleriyle yaşıyor. Hatta  doğum gününü bile Tarsuslu dostları güzel bir vefa örneği göstererek canlı yayında kutluyorlar. Şair dostları ve birinci kuşak akrabası Hikmet Oğuzcan ile birlikte..

 

Ve son söz yine Ümit Yaşar’ın..

 

İLAHİ ÜMİT YAŞAR!

 

Doğdu Ümit Yaşar,

 

Yaşadı Ümit Yaşar,

 

Öldü, Ümit Yaşar,

 

İlahi, Ümit Yaşar..

 

Sen her zaman yaşayacaksın büyük usta…

 

Kalplerde ve gönüllerde..

 

Yeter ki sevenlerin vefa duygusunu unutmasın..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.