16 Eylül 2022 - Cuma

TARSUS'A GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAKTI

Yazar - Fırat Maktay (Spor Muhabiri)
Okuma Süresi: 4 dk.
Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

-
Google News

Tarsus'a Gençlik Merkezi yapılacağının müjdesini 2017 yılında dönemin  Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan vermişti.

Bakan Elvan Tarsus’a yapılacak olan ‘Gençlik Merkezi’nin, Yatırım Programı'na alındığının müjdesini de vermişti.

Bu müjde ile bizleri sevindiren umutlandıran Bakan Elvan, İl ve ilçe Gençlik  Müdürlüğü  yetkililerine talimatı verirken ödeneğinide  göndermişti.

Ödeneğin hazır  olduğu Gençlik  Merkezi'nin yerinin temin edildiği söylenmişti. Fevzi Çakmak Mahallesi Klas Düğün  Salonu'nun bulunduğu  yere rahatlıkla  yapılabilecekti. İlk kazmada vurulmuştu. Fakat yapılan temel kazısı sırasında tarihi bir mezarlık çıkınca Gençlik Merkezi yapımı askıya alındı. Başka bir yere yapılması ile ilgili bir girişimde  olmayınca Tarsus Gençlik Merkezi yapımı durduruldu. Ödenek ise geri çekildi.

Bunu neden mi yazdım ve de hatırladım; Tarsus'un sahipsizliğine  dem vurmak istedim. Etkilisinin, yetkilisinin, STK'lısının, odaların ve milletvekillerinin geçen 5 yıl içerisinde Tarsus Gençlik Merkezi ile ilgili;  "TARSUS'UMUZA BİR GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAKTI. NE OLDU DA YAPILMADI?.. SORUN NEDİR, NE DEĞİLDİR?.. YENİDEN BİRŞEYLER YAPALIMDA GENÇLİK  MERKEZİ'Nİ TARSUS'UMUZA KAZANDIRALIM" gibi bir  düşünce içerisinde olup, olmadığını öğrenmek, hatırlatmak ve sorgulamak istedim.

Aynı  zamanda Tarsus Belediyesi  Kent Konseyi'nin ve konsey bünyesinde yer alan Gençlik Meclisi'nin sorumluluk bilinciyle Tarsus Gençlik Merkezi'nin yapımı ile ilgili bir girişimde  bulunsa ne kadar yerinde olur diye düşünüyorum.

Keza milletvekillerimiz ile STK'larda  Gençlik Merkezi yapımı konusunda güncelleme yapma noktasında harekete  geçmelidir.

Bakan Elvan, 2017'de Gençlik Merkezi  yapımı ile ilgili açıklamasının ardından Ak Parti Tarsus İlçe Teşkilatı'nda günümüze kadar görev alan başkanların konu ile ilgili olarak takip  konusunda ne gibi mücadele verdiklerini de merak ediyorum doğrusu.

Evet Geçen  5 yıl içerisinde Tarsus Gençlik Merkezi  yapılmadı. Ya da yapılmak istenmedi, engellendi. Lakin  63 bin nüfuslu Mut'a Gençlik Merkezi yapıldı. Şuan açılışa hazır. MUT'UMUZA VE MUT GENÇLİĞİNE  HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM. ŞİMDİ  BURADA YAŞAYAN GEÇLER ÇOK MUT'LULARDIR.

Ne diyeyim; memleketine sahip çıkan, birlik ve beraberlik içinde olanlar yaşadıkları  şehire taş üstüne taş  koyarak gelişiyorlar,  kalkınıyorlar, sosyal, kültürel. anlamda  paylarını alıyorlar.

Bizler de dedikoduya  fitne ve fesatçılığa devam edelim. Biz birbirimizi çekiştirirken yatırımları, sosyal, sporsal ve kültürel tesisleri Mersin’in diğer ilçelerine yapsınlar.

 

3-5 senedir bir Kültür Merkezi'nin tadilatı yapılmadı. Sonunda Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan dayanamadı  Ankara'ya giderek Kültür Merkezi'nin tadilatının üstlendi. 3 yıldır ibadete kapalı olan Küçük Minare Camii'sini de hatırlatmak istiyorum. Sanki bir el Tarsus'un üzerinde ve gelişmesini,  kalkınmasını istemiyor. ONDAN SONRA TARSUS SAHİPSİZ MEMLEKET DİYORUZ. BİZ BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM Kİ; TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ'NE, GENÇLİK MERKEZİ'NE, CAMİİ'SİNE VE STADYUMU'NA KAVUŞSUN.

 

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN!..

 

Fırat MAKTAY - (Spor Muhabiri)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.