27 Eylül 2022 - Salı

TARSUS İDMANYURDU'NU OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DÜZLÜĞE ÇIKARTIR MI!?

Yazar - Fırat Maktay (Spor Muhabiri)
Okuma Süresi: 4 dk.
Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

-
Google News

Bu konuyu yazımın sonunda ele alacağım.

Direk şampiyonluk hedefleyen Tarsus İdman Yurdu'muz umduğu ve  hedeflediği gibi sezona başlayamadı.

Kısacası ilk 6 haftada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 4 beraberlik alan temsilcimiz 7 puan topladı. Klasmanda ise 11. Sırada bulunması şampiyonluğa oynayan bir takım  görüntüsü vermedi.

Son oynanan iç saha maçında Şanlıurfaspor'u ağırlayan sarı-lacivertli  temsilcimiz ilk yarı adeta vasatları oynadı. Pozisyon dahi üretemeyen temsilcimiz ilk yarıyı 1-0  mağlup kapatmak zorunda kaldı.

Teknik Direktör Serdar Bozkurt'un İkinci  yarı yaptığı değişiklikler ne kadar yerinde ve doğru  ise ilk yarı oyun anlayışı  ise bir o kadar yanlıştı.

Cengiz ve Yılmaz Can değişikliği  takımımızı ateşledi. Tarsus İdman Yurdu gibi oynamaya başladı..İlk yarı vasat ve pozisyon üretemeyen bir oyun arayışı  sergileyen temsilcimiz ikinci yarı pozisyon üreten rakibine üstünlük kuran istekli, arzulu ve baskılı  bir oyun sergilemeye başladı.

Tarsus İdman Yurdu'muzun arzulu, istekli ve baskılı  bir oyunu beraberliği getirdi. Galibiyet golünü de bulabildi.

Kısacası ilk yarı Şanlıurfaspor,  ikinci yarı  Tarsus İdman Yurdu oynadı. Konuk ekip ilk yarı istekli, arzulu bir oyun sergiledi. İkinci yarı da aynı duygularla Tarsus İdman Yurdu oynadı.

Sahadan puanları  paylaşarak ayrılan her iki ekip oyuncuları sahadan dostça ayrıldı. Yani rekabet sahada yaşandı, sahada sona erdi. Dostluk ise devam etti.

Fakat sahadaki dostluk maalesef maçın son bölümünde tribünde göremedik. İstenmeyen görüntüler yaşandı. Maç sonunda ise sahaya kadar indi. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşamayız.

Ispartaspor 32 maçında olduğu gibi taraftarlarımızın Teknik Direktör Serdar Bozkurt  ile  yönetimi istifaya davet etmesi Şanlıurfaspor maçında da yaşandı.

Taraftarlarımızla Teknik Direktör Serdar Bozkurt'un istifa etmesi konusunda aynı düşüncedeyim.  Bozkurt'un takıma bir katkı sağlayacağına, şampiyon yapacağına,  başarıya taşıyacağına ise inanmıyorum. İstifası  yerinde bir karar olur kanısındayım.

Bir de takım ne kadar başarısız olursa olsun stad " Serdar Bozkurt İstifa" diye inlesede  Serdar Bozkurt'un ben kolay kolay istifa edeceğini  sanmıyorum.

Yönetime gelince; Tarsus İdman Yurdu yönetimimizin Olağanüstü Genel Kurul kararı alması Şanlıurfaspor beraberliği veya başarısız sonuçlar ile taraftarlarımızın istifa tezahüratları  ile bir alakası olmamasıdır.

Mevcut yönetim zaten geçici idi. Ekim ayında zaten Olağanüstü Genel Kurula gidilecekti.

Şimdi Hakan Yıldırım  yönetimi değişecek. Sürpriz ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın  belirleyeceği farklı bir aday çıkmayacağı aşikar. Çünki 100 yılda direk şampiyonluk hedefleyen başkan Bozdoğan, takımı başkalarına teslim etmeyecektir. Tarsus İdman Yurdu ile ilgili Anonim Şirket gibi  bir düşünce içerisinde  olduğu ifade edilen başkan Bozdoğan'ın bu düşünce içerisinde olup olmadığını Olağanüstü Genel Kurul öncesi anlayacağız.

Benim kafamdaki esas soru işareti ne  Tarsus İdman Yurdu'muzun şirketleşmesi ne de Serdar Bozkurt'un istifa edip etmeyeceğidir. Benim kafamdaki soru işareti seçilecek yeni yönetim kurulunun  Tarsus İdman Yurdu'muzu düzlüğe  çıkartıp, çıkartamayacağıdır.

Bunu ne kadar zaman gösterecekse de  100. yılında Tarsus İdman Yurdu'muzu şampiyonluğa taşıma adına çıkılan yolda  verilen emek, mücadele ve ilk 6 hafta da alınan istikrarsız sonuçlar ile sezon sonu şampıyonluğu elimize 100'yüzümüze bulaştırmayız inşallah.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.