27 Temmuz 2022 - Çarşamba

GAZETECİ KARAKTERİNİ KALEMİNE YANSITIR

Yazar - Fırat Maktay (Spor Muhabiri)
Okuma Süresi: 4 dk.
Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

Fırat Maktay (Spor Muhabiri)

-
Google News

Gazetecilik oldukça meşakkatli bir meslektir. Yeri geldiği zaman ne İsa'ya ne de  Musa'ya yaranabilirsin. Gazetecilik mesleğini meşakkatin ikiye katladığı kent Tarsus'ta yapıyorsan Rabbim yar ve yardımcın olsun.

 

1984 yılında başladığım gazetecilik mesleğini şuan her ne kadar ikinci planda yapmaya çalışıyor olsam da bir kere gazete kokusunu solumuş, matbaa makinesinde hayatıma harf harf sabrı dizmişim. Hal böyle olunca ne biz bu mesleği, ne de bu meslek bizi bırakıyor. Özellikle mesleğimi üstadlarım Nevzat Doğan ve Yakup Boncuk abilerim elimden tutarak devam ettirmem için bana destek olmaktadır. Doğan ve Boncuk üstadlarıma çok teşekkür ederim.

 

2004 yılından bu yana ise gazetecilik mesleğinde spor muhabirliği yapıyorum. Tarsus İdman Yurdu başta olmak üzere amatör spor branşlarını takip ediyorum.

 

Tarsus İdman Yurdu'nda 2004 ila 2022 yılları arasında sayısız başkan ve yönetim değişti. Tarsus İdman Yurdu ile ilgili çok agresif ve kişisel haberler yaptım. Ama  konu Tarsus İdman Yurdu menfaati olunca asla ve asla yalan veya asparagas haber yapmadım, yapmamda.

 

Yeri geldi yaptığım haberler konusunda yöneticiler, başkanlar beni arayarak haklı olduğumu beyan etti. Yeri geldi kavga ettik. Yeri geldi küstük ya da barıştık. Yeri geldi kolkala girdik. Yeri geldi karşı karşıya geldik. Yaptığım haberlerle damarına bastıklarım da oldu. Her ne olursa olsun doğru bildiğim haberi birileri rahatsız olacak diye yayımlamamazlık yapmadım.

 

Esas olan Tarsus İdman Yurdu ise gerisi teferruattır. Zarar verecek haberler ise asla yapmadım. Yalan haber yazarak kamuoyunun zihnini bulandırmadım, farklı düşüncelere yönlendirerek algı oluşturmadım.

 

Ben ne kadar Tarsus İdman Yurdu'nun menfaatlerini düşünsemde, hiçbir beklenti içerisinde olmadım. Hiçbir başkan ve yöneticiden asla para istemedim. Lakin son 3 yılda işsiz kaldığım dönemde sahip çıkılarak onure edilebilirdim. İş konusunda ise asla kabul de etmezdim. Sadece  zoruma giden Tarsus İdman Yurdu'nu zerre kadar sevmeyenler, kapısından geçmeyenler, maçlarına gelmeyenler haketmeyenler, sövüp sayanlar Tarsus İdman Yurdu'ndan ekmek yerken!.. Her neyse!.. Allah büyük!.. Gün ola harman ola!..

 

Velhasılı kendi içim de burukluk yaşasamda Tarsus İdman Yurdu'nun başarısı önceliğim. Tarsus İdman Yurdu benim için aşktır, sevdadır, cennetimdir. Toparlayacak olursam; ben geçen onca süre zarfında Tarsus İdman Yurdu ve diğer amatör veya güncel haberler konusunda bilerek ve de kasıtlı yalan haber  yapmadım. Çünkü beni yetiştiren ustaların her zaman "GAZETECİ KARAKTERİNİ KALEMİNE YANSITIR" diyerek öğüt  vermişlerdir. Hatta "ŞEREFLİ MESLEK YOKTUR, MESLEĞİN ŞEREFLİ MENSUPLARI VARDIR" diyerek Teyfik Urbay ve  Fethi Çevikaslan üstalarım bana rotamı  göstermişlerdir. Allah rahmet etsin. Ruhları şad, mekanları  cennet olsun.

 

Tarsus İdman Yurdu ile ilgi gönlümden geçenler kalemimden tek tek satırlara döküldü. Gönlümüzün çınarı Tarsus İdman Yurdu'muz geçen sezon 1. lige yükselmeyi yarım bıraktı. Yarım kalan işimizin bu sezon tamamlanmasını ve bende gelecek sezona 1. Lig muhabiri olarak başlamayı temenni ederim. Hadi hayırlısı!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.