09 Nisan 2021 - Cuma

DEVA’NIN YAPTIĞI REVA MI?

Yazar - DOĞRUCU DAVUT
Okuma Süresi: 4 dk.
DOĞRUCU DAVUT

DOĞRUCU DAVUT

-
Google News

Düne kadar Ak Parti’de birçok bakanlığın koltuğunda oturmuş, ülke yönetimine katkı sunmuş  genç siyasetçilerden Ali Babacan,  yeni dönemde kendi kurduğu partisi ile siyaset yapıyor.

Babacan, bir grup arkadaşı ile “Demokrasi ve Atılım Partisi “ni kurdu.

DEVA Partisi denilen bu yeni oluşumun  Mersin ilçelerinde   kongreleri yapıldı. Haliyle Tarsus ilçe kongresi de 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Kongrede kim ne dedi, kim seçildi, yeni yönetimde kimler var, bilmiyoruz.

“Sen gazeteci değil misin, bunu sen bilmeyeceksin de biz mi bileceğiz” diye hayıflananlar olacaktır. Elbette haklısınız.

Ama yeni kurulmuş bir partinin kongresi öncesi genel başkanı, basın toplantısı yapacak deniyor, basını arıyorlar. Genel başkan gecikince  basın toplantısı yapılmıyor ve kongreye geçiliyor. Girişte basın fotoğraf alıyor, ama kongre salonuna basının girmesi yasak!

Neden yasak?

Cevap kendini çok bilmiş kişilerden..

”Basına kapalı, sadece STK temsilcileri girebilir” diyor. Basın STK’nın unsuru sayılmıyor.

Köşeden kıyıdan bir gazeteci  kongre salonuna girmişse ne ala. Yoksa basın kapı dışarı!

Adamlar Kongre salonunun damına bir bayrak asmış. Hava rüzgarlı olduğu için DEVA Partisi logolu bayrak ve genel başkanın  fotoğrafının bulunduğu bez parçasının uçlarına ikişer su şişesi bağlamışlar. Atatürk ve Türk bayrağının ise sadece ortalarına birer su şişesi bağlamışlar ki, bayraklar rüzgardan uçmasın diye!

Bunu bana soranlar oldu, ama ben bir anlam veremediğim için cevap da veremedim. Deva’nın İlçe yöneticilerine sorun dedim.

xx

 

DEVA Partisi“nin Tarsus Ziraat Odasındaki toplantısına davet edildik.

Girişte Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı, güzel bir misafirperverlik örneği gösterip Babacan ve yardımcılarını, il ve ilçe başkanlarını kapıda çiçeklerle karşıladı.  Girişte fotoğraf için pozlar verildi.  Ali Ergezer toplantı salonuna girişte protokol koltuğuna oturuldu, toplu fotoğraf pozları verildi.

Sonra Ali Babacan ve Veyis Avcı’nın konuşma yapacağı belirtilerek bundan sonrasının basına kapalı olduğu bazı kendini çok bilmiş korumalar tarafından basın mensuplarına deklare edildi. Toplantı sadece STK yöneticilerine ve çiftçilere açıkmış. Basın mensupları da fotoğraf makinalarını alıp kapı dışarısına çıktılar. Çünkü burada da basını STK’nın unsuru olarak görmedi DEVA’nın korumaları..

İçeride ne dendi, ne konuşuldu, neler soruldu bilmiyoruz.

“Böyle gazetecilik olur mu?” diyeceksiniz.. Ki haklısınız. Ama  basını artık öcü gibi görenler, toplantıya davet edip sonra “basın dışarı” diyerek ve basını STK unsuru olarak görmeyenler nedeniyle bizim görev yapmamız engellendiği için Babacan’ın ne dediğini, hangi sorulara muhatap olduğunu bilmiyoruz.
Bu nedenle, Babacan’ın Yarenlik alanında yaptığı esnaf gezisine de “Basına yasak” getirildiği sözler için   protesto ederek katılmadık. Orada kendisini eleştirenler olmuş..

“Düne kadar Ak Partide birçok bakanlık görevinde bulundunuz. Şimdi neden rakip oldunuz, parti kurdunuz” diyenler olmuş.

Bu sözleri bizzat kulağımızla duymadık.

Biz elin yalancısıyız.

Ama doğruya doğru..

Böyle bir soruya acaba Babacan ne cevap verdi çok merak ediyoruz..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.