05 Haziran 2021 - Cumartesi

YENİ BİR MÜJDE YENİ BİR UMUT

Yazar - Bayram AKMEŞE
Okuma Süresi: 3 dk.
Bayram AKMEŞE

Bayram AKMEŞE

-
Google News

Karadeniz'den gelen bir müjde daha ülkemiz için yeni bir nefes oldu. Türkiye'nin, sayın Cumhurbaşkanı öncülüğünde attığı adımlar yeni umutlar doğursa da dış ilişkilerde zorlu süreçleri de beraberinde getirmekte. Erdoğan'ın Zonguldak'ta verdiği müjde ve yaptığı açıklamalar aynı gün dünya kamuoyuna da servis edildi. Batı dünyası tabiri caizse parmaklarını ısırarak gelişmeleri takip ediyor ve Türkiye'nin girişimlerini gerçek zamanlı olarak izliyor. Tüm engelleme çalışmalarına rağmen Türkiye kararlılıkla münferit çalışmalarına devam edecektir.

Bugün Berat Albayrak'ın siyasetten tasfiye edilmesine sevinenler bu müjdelerin mimarının Albayrak olduğunu bilmelidirler. Enerji bakanı olduğu dönemlerde yaptığı girişimlerin meyvesini bugün alıyoruz. Daha önceden kiraladığımız gemilerin bugün sahibiyiz. Dünyada yalnızca on adet olan bu gemilerin üçü bizim. Bu girişim ve kazançların öncülerinden olan Albayrak'ı unutmak haksızlık olacaktır. Derler ya yiğidi öldür hakkını yeme, bu da öyle. Gel gelelim bugünkü konjonktüre. Eğer biz bu gemileri satın almamış olsaydık bugün yaptığımız keşifler neticesinde satın almamız mümkün olmazdı. Zaten hem Akdeniz'de hemde Karadeniz'de ülkemizin umumi menfaatlerine olan engelleme çalışmaları ve bu çalışmalar için yapılan işbirliği kesif. Güçlü ve güçlenen Türkiye'nin kararlı adımları doğal olarak birilerini rahatsız edecektir. Mesela rahatsız olan AB, bu gemilerde çalışacak olanlara tutuklama emri çıkartmıştı hatırlarsanız. Hırvatistan'tan gelen ekip büyük bir gizlilikle çalışmalar yaptı. Hatta öyle ki gemiye yapılan ziyaretlerde personellerin kadraja alınması yasaktı. Ancak TPAO kendi ekibini geliştirdi ve gemileri işletecek tecrübeleri de haiz. Her dönem kurum kendini ve personellerini geliştirmekte.

Yapılan keşifler toplum tarafından memnuniyetle karşılanmasına rağmen faturalara yansımadığı sürece sürdürülebilir bir memnuniyet olmayacaktır. Bunun içinde zamana ihtiyacımız var. 2023'te faturalara yansıyacağını umut ediyoruz. Ancak her durumda bu müjde ülkemiz için çok iyi ve umut verici bir gelişme.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları