--:--:--

Tarsus’ta Bilim Fuarı Festivali Başladı

TÜBİTAK destekli 54 bilim fuarından biri olan Tarsus Bilim Fuarları Festivali, Atatürk Parkı’nda kapılarını açtı. 14 okuldan 255 öğrencinin hazırladığı 70 proje, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tarsus’ta Bilim Fuarı Festivali Başladı

TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye genelindeki 54 bilim fuarından biri olma özelliğine sahip Tarsus Bilim Fuarları Festivali, Atatürk Parkı’nda başladı. Festival, Tarsus Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenleniyor.

İki gün sürecek olan festivalde, 14 okuldan 71 öğretmen ve 255 öğrenci tarafından hazırlanan 70 proje sergileniyor. Öğrencilerin yıl boyunca titizlikle üzerinde çalıştıkları projeler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivalin açılışında konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, projelerin öğrencilerin merak, araştırma ve üretme ruhunu yansıttığını vurguladı.

Anteplioğlu, “Her bir proje, gençlerimizin bilimsel düşünme, eleştirel bakış açısı ve problem çözme becerilerini geliştirerek geleceğin bilim insanları olma yolunda önemli adımlar attığını gösteriyor. Kendine güvenen, takım ruhuna sahip gençlerle geleceği inşa ediyoruz,” dedi. Bilimin, dünyayı anlamada ve sorunlara çözüm üretmede kritik rol oynadığını belirten Anteplioğlu, “Bu festival, bilimin ve nitelikli eğitimin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Öğrencilerimizin projeleri, bireysel başarılarının ve öğretmenlerimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur,” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, şube müdürleri, kurum ve okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
‘MERSULA’ GÖRME ENGELLİLERİN GÖZÜ KULAĞI OLACAK
‘MERSULA’ GÖRME ENGELLİLERİN GÖZÜ KULAĞI OLACAK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MERCAN ROBOTİK TAKIMI ÖĞRENCİLERİNDEN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MERCAN ROBOTİK TAKIMI ÖĞRENCİLERİNDEN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA BİLİM, DOĞA VE EĞLENCE DOLU 23 NİSAN
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA BİLİM, DOĞA VE EĞLENCE DOLU 23 NİSAN
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
MUHTAR KENT STEM KAMPI’NDA  120 ÖĞRENCİ BİLİMLE BULUŞTU
MUHTAR KENT STEM KAMPI’NDA 120 ÖĞRENCİ BİLİMLE BULUŞTU
MHP’Lİ UYSAL GENÇLERİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR İLE BULUŞTURDU
MHP’Lİ UYSAL GENÇLERİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR İLE BULUŞTURDU
Mersin Kent Gazetesi

Mersin Kent Gazetesi – Doğru Haber, Güvenilir Adres. Şehrimizle ilgili en güncel gelişmeleri, özel röportajları ve yerel gündemi takip edin.

Mersin Kent Gazetesi Seobaz Haber Teması