Ters Şeritte İlerleyen Sürücüyü Jandarma Yakaladı
Mersin’in Erdemli ilçesinde otomobiliyle ters şeritte ilerleyerek trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü, Jandarma Trafik Timleri tarafından kısa sürede yakalandı.
Asayiş
Yayın: 12 May 2025 - Monday - Güncelleme: 12.05.2025 09:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.

Olay, Erdemli ilçesi Çiriş Mahallesi'nde meydana geldi. Bir aracın ters yönde ilerlediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, plakadan kimliğini tespit ettikleri sürücüyü kısa sürede gözaltına aldı.
Yapılan incelemede, sürücünün ters şeritte seyrederek hem kendi canını hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye attığı belirlendi. Şahsa, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak”, “Ters Şeritte Araç Kullanmak” ve “Diğer Kural ve Yasaklara Uymamak” suçlarından toplam 10 bin 260 TL idari para cezası uygulandı.
Ayrıca sürücünün sağlık durumunun sürücülüğe engel teşkil edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla ehliyetine geçici olarak el konuldu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne sevk edildi.
Yorumlar (0)