Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

Sakarya'da otomobilini satan şahsı 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 495 bin 500 lira dolandıran 2 Şüpheli şahıs Mersin’in Tarsus ilçesinde yakalandı.

Asayiş Yayın: 31 Ocak 2023 - Salı - Güncelleme: 31.01.2023 15:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sakarya'da otomobilini satan G.K.'ye ulaşıp anlaşan A. Ş. ile S. D., satın almak için araç arayan R.T.K.'ye kendilerini satıcı olarak tanıttı.

Şüpheliler, aracın satışı için R.T.K. ile anlaşma sağladı. Satıcı G.K.'ye kendilerinin başka şehirde olduklarını aracı bir başkasının teslim alacağını belirten şüpheliler, R.T.K. ile G.K.'nin noterde buluşmasını sağladı.

Şüpheliler, satış işlemi sırasında irtibatta oldukları R.T.K.'den aracın satış bedelini, kendi hesaplarına yatırmasını istedi. R.T.K., 495 bin 500 lirayı şüphelilerin hesabına gönderdi. Bu sırada alıcı ve satıcı kendi aralarında konuşurken dolandırıldıklarını anlayınca polise ihbarda bulundu.

Şikayet üzerine polis ekipleri harekete geçti. 'Sazan sarmalı' yöntemini kullanan şüphelilerin Mersin'in Tarsus ilçesinde olduğu saptandı. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, Şehit Kerim Mahallesi'ndeki bir banka şubesine parayı çekmek için gelen A. Ş.'yi yakaladı.

Polisler, parayı çektikten sonra S. D.'ye vereceğini söyleyen A. Ş.'yi takibe aldı. Banka içerisinde bekleyen A. Ş.'nin yanına gelen S. D., de yakalandı.

A.Z. isimli şahsın Kasten Yaralama, S.D. isimli şüpheli şahsın ise 4 farklı ilde 'Nitelikli dolandırıcılık' suç kayıtları bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de  tutuklandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.