Mersin’de Göçmen Kaçakçılarına Operasyon; 7 Gözaltı

Mersin’in Anamur, Mezitli Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda göçmen kaçakçısı 7 organizatör yakalandı.

Asayiş Yayın: 22 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 22.10.2023 13:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; kaçak göçmenleri yurda sokan, geçici süreyle  barındıran ve yine kaçak yollarla yurt dışına çıkmalarını sağlayan ve örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı suçunu işleyen 7  şüpheliyi tespit etti.

Suç şebekesini çökertmek için geniş çaplı araştırma ve takip başlatan Jandarma ekipleri elde edilen  deliller sonucunda şüphelileri yakalamak amacıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde  Anamur, Mezitli Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde eş zamanlı icra edilen operasyonlarda 7 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramada 11 adet cep telefonu, 4 adet tablet, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flaş bellek, 8 adet pasaport, 4 adet GPS takip cihazı, 1 adet  kamera kayıt cihazı, 10 adet şamriyel iç lastik ve 1 adet pompa ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 şüpheli şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.