MERSİN’DE DOLANDIRICILIK OPERASYONU: 1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mersin’de kendilerini güvenlik güçleri olarak tanıtan ve bu yolla vatandaşları dolandıran 2 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 1’i tutuklandı.

Asayiş Yayın: 08 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2024 12:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yapılan açıklmaya göre; JASAT ekipleri  telefonda kendini güvenlik güçleri olarak tanıtan ve bu yolla vatandaşları dolandıran 2 şahsı tespit etti. Şüpheli şahısları ve kullandıkları aracı takibe alan Jandarma, şüphelilerin bir vatandaşı dolandırmaya çalıştığı esnada ise operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda dolandırıcılık şüphelisi şahıslar bir vatandaştan 132 binTL nakit para, 4 adet çeyrek altın ve 1 adet gram altını aldıkları esnada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların aynı vatandaştan havale yoluyla 260 bin TL daha para aldığı tespit edildi. Dolandırıcılık mağduru şahsa 132 bin TL nakit para, 4 adet çeyrek altın ve 1 adet gram altını teslim edildi. Banka yoluyla gönderdiği 260 bin TL paranın iadesi için ise gerekli işlemler başlatıldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (1)’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, (1) şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.