Mersin Haber/ Yenişehir Belediyesi eğitim yardımlarının ikinci ödemelerini de yatırdı

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehirli üniversite öğrencilerine 2023-2024 eğitim dönemi için belirlediği lisans 6500 TL ve ön lisans 3000 TL’lik eğitim yardımlarının ikinci ödemelerini yatırdı.

Eğitim Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 11:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Yenişehir Belediyesi, devlet üniversiteleri ile Türkiye veya KKTC’de bulunan vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleşen Yenişehirli öğrencilere ilk yıl için nakdi eğitim desteği vermeye devam ediyor.  Eğitime verdiği destekle öğrencilerin yüzünü güldüren Yenişehir Belediyesi, ailelerin de yükünü hafifletiyor.

Yenişehir Belediyesi 2023-2024 eğitim dönemi için lisans öğrencilerine 6500 TL ve ön lisans öğrencilerine 3000 bin TL’lik nakdi destek verdi. Genç merkezli belediyecilik anlayışıyla Yenişehir Belediyesi olarak 5 yıldır gençlerin yanında olduklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Her yıl üniversiteye giden Yenişehirli gençlerimize aylık nakdi destek verdik. Yenişehir’de üniversite okuyan gençlerimize, inşaatlarını tamamlayarak açtığımız Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Yenişehir Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu Konukevi ile barınma hizmeti verdik. Üniversiteli gençlerimize ücretsiz yemek imkanı sunduğumuz Öğrenci’Ye uygulamasını hayata geçirdik. Online deneme sınavları, YKS, KPSS ve yabancı dil kurslarıyla gençlerimizin yanında olduk. Ülkü Ongün Kütüphanesi ve Nuri Ulusu Kütüphanesi’ni kurarak, gençlerimize ders çalışabilecekleri ve bilgiye rahatlıkla ulaşabilecekleri alanlar oluşturduk.

Şimdi Mersin’in en büyük kütüphanesi olacak Yenişehir Kent Kütüphanesi’nin temelini atıyoruz.  Gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağladık, sportif aktivitelere ulaşmalarını kolaylaştırdık, festivaller, tiyatrolar, konserler, sergiler düzenledik.  Özellikle gençlerimizin istihdamını desteklemek amacıyla Kariyer Merkezimizi kurduk. Biz, gençlerimize inanıyoruz ve bu hizmetlerimizi sadece bir başlangıç olarak görüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda gençlerimizin geleceği için daha fazlasını yapacağız, daha büyük adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.