Tarsus Borsası URGE Proje Ekibi İhracat Atağını Başlattı

Tarsus Ticaret Borsasının URGE Projesi kapsamında Borsa üyelerine stratejik pazarlama ve satış yönetimleri konusunda Türkiye’nin önde gelen satış ve pazarlama eğitmeni ve Erte Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Telci eğitim verdi.

Ekonomi Yayın: 10 Kasım 2022 - Perşembe - Güncelleme: 10.11.2022 09:56:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, eğitimin açılışında yaptığı konuşmasında, URGE kapsamında Ticaret Bakanlığının sağladığı olanaklar çerçevesinde bu projeyi yürüttüklerini belirterek “Seçimler öncesinde firma olarak bizimde yer aldığımız bu projede bugün yürütülmesi noktasında Ticaret Borsası Başkanı olarak devam ettirilmesi konusunda sorumluluk sahibi olmaktan ve sizlerle bugün burada hocamız Ercan Telci ile birlikte bulunmaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum” dedi.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında, 2017 yılında Ticaret Bakanlığından "Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme Projesi" ile Türkiye’nin ilk ilçe Borsası olarak proje kazandıklarını, " Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi " ile 2. URGE projesine eğitime katılan borsa üyeleri ile başladıklarını ifade eden Seçer, “2017 yılında 5 milyon olan ihracat hacmimizi 100 milyona çıkardık. Sizlerle hedefimiz yakaladığımız bu 100 milyonu daha da arttırmak.” Dedi.

Eğitim olmadan kendimi geliştirmenin imkânsız olduğunun altını çizen Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Seçer “Bulunduğumuz pazarda pazarlara uygun hareket edebilmemiz için eğitim şart, eğitimsiz çok zor. Özellikle iş dünyamız çerçevesini geniş tutmalı ve uluslararası ticareti de kuralları ile yapmayı öğrenmek bilmek zorundadır. Dünya çok büyük, mesafeler çok uzak ama bizim bugün geleneksel ticaretin yanında e-ticareti de birlikte yapmamız şart oldu. Satış pazarlama stratejileri konusunda verilecek bugün ki eğitimde hocamız önemli bilgiler akta Tarsus Ticaret Borsasının URGE Projesi kapsamında Borsa üyelerine stratejik pazarlama ve satış yönetimleri konusunda aktaracağına inanıyorum.” İfadesini kullandı.

Ercan Telci ise, satmanın pazarlama ustalığı gerektirdiğini, pazarın en büyük öğretmeninin müşteri olduğunu belirterek” Bir yönetici olarak en büyük göreviniz çalışanlarımızı motive etmek ve potansiyel performansını arttırmak olmalıdır. Tecrübe yeni yollar aramak için kullanılırsa kral siz olursunuz. Konforlu alandan yüksek performans beklemek yanlış olur. İnsanları sistemlerle yönetin, sistemleri de siz yönetin Müşteriler sizleri unutulmaz defterlerine yazmalılar. Son olarak sizlere şunu söylemek isterim ki; Ahlak ile sanatın buluşması TİCARETTİR.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

Telci, stratejik pazarlama ve satış konusunda URGE üyelerine, çeşitli bilgiler verdikten sonra kendisini yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali seçer eğitim sonrasında Eğitmen Telci’ye “Hayatı Olan Her Şeyi SU’ dan Yarattık.” ayeti yazılı tablo hediye etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.