Seçer: “Sözlerimin Arkasındayım, Ama Çarpıtılmasına Karşıyım”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Genel Kurul’da ele alınan toplam 7 madde komisyonlara havale edildi.

Gündem Yayın: 02 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 02.11.2022 20:16:09
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Başkan Seçer, Genel Kurul Toplantısı’nda, Meclis üyelerinden kendisine gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki konuşmasına yönelik eleştirilere ve ithamlara yanıt verirken, “Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım, ama çarpıtılmasına karşıyım. Değerlendirmem 100 yıl vizyon meselesidir” dedi.

Konunun doğru bir düzlem üzerinde tartışılmadığına, kendisinin hedef gösterildiğine ve zan altında bırakıldığına vurgu yapan Başkan Seçer, “Bir Türk siyasetçisinin, hukuksuzlukla karşı karşıya kalması hoşunuza mı gidecek? Bakın hukuk bir gün size de lazım olur” ifadelerini kullandı.

Herkesin bakış açısının aynı olmayacağını, kendisinin 100 yıl vizyonunun da eleştiriye açık olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Beni icraatlarım üzerinden eleştirebilirsiniz. Böyle art niyetli oyunlar oynanarak, tuzaklar kurularak değil. Maalesef Mersin bu anlamda en kötü günlerini yaşıyor ve bunun müsebbibi de ben değilim” dedi.

Gençlerin bilim, ilim ve fen ile ilgilenmesini önemsediğini aktaran Başkan Seçer “Belediye bütçesinden eğitime o kadar kaynak ayırıyorum. Niye? Gençlerimiz en iyi şartlarda ve en yeterli öğretmenler eşliğinde sınavlara hazırlansın diye. Mersin bilimin, ilimin, fennin peşinde olsun, bu çocuklar gitsin en iyi üniversitelerde okusun diye” şeklinde konuştu.

Başkan Seçer: “Parti toplantısında yaptığım konuşmanın tartışılacağı yer Meclis değildir”

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gündem maddelerinden önce ilk olarak grup başkanlarına söz veren Başkan Seçer, Cumhur İttifakı’na mensup bir Meclis Üyesi’nin,partisinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmanın bir kısmını eleştirmesi üzerine, “Bu Meclis’te Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin Genel Kurulu yapılıyor şu anda. 29 Ekim’de yaptığım konuşma, mensubu olduğum partinin toplantısında yaptığım bir konuşma. Eğer o konuşmayı Meclis’te yapmış olsaydım; bu konuşmaya ilişkin söz hakkı veya eleştiri hakkınız olabilirdi” dedi. Öte yandan parti toplantısında yaptığı konuşmanın bir bütün olarak ele alınmayıp, içinden sadece bir kısmının cımbızla alınarak anlamından çıkarıldığını ifade eden Başkan Seçer, “Bu tip tartışmaları buraya taşımamız,milleti germekten başka bir işe yaramaz. Dolayısıyla bu tür eleştirilerin yapılacağı yer MESKİ Genel Kurulu değildir” ifadelerine yer verdi.

“Benim tartışmaya açtığım konu vizyon meselesi”

Türkiye’nin terörle mücadelesinin yıllardır sürdüğünü, savunma payının her zamanbütçede en yüksek rakamlarda olduğunu ve Türkiye’nin olduğu bölgeninher zaman stratejik bir bölge olduğuna değinen Başkan Seçer, “Bir kere onun adını koyalım. Benim tartışmaya açtığım konu vizyon meselesi. Ne İHA, ne SİHA, ne tank, ne top, ne de tüfek… Bunlar bir araç, söylem. Ordumuz için kim ne diyebilir? Elbette ki Cumhuriyet’i kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, her şeyden önce bir asker, sonrada devlet adamı. Siz bana bunları anlatmayın” diye konuştu.

Savunma sanayine yapılacak yatırımın zorunluluk değil gereklilik olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer,“Savunma sanayi gerçektir ve gerekliliktir, ama bir zorunluluk değildir. Tıpkı savaşın olmadığı gibi. ‘Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir’ diyorsak, savunma sanayi de zorunlu olmadıkça büyük kaynak aktarılmasına sebep olmaktadır” dedi.

“İnsanlar mutluluk arıyor, iş arıyor, refah arıyor, keyifli bir yaşam arıyor”

Bugüne kadar asla kavga dilini kullanmadıklarının altını çizen Başkan Seçer,“İnsanlar mutluluk arıyor, iş arıyor, refah arıyor, keyifli bir yaşam arıyor. Ben de konuşmamda; ‘Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet bir medeniyet projesidir, barış projesidir, demokrasi projesidir, eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu’ diyorum. Söylediğim bundan ibaret” dedi.

Yüz yıllık bir vizyon anlayışından bahsettiğinin altını çizen Başkan Seçer; vizyonun insanların hassas olduğu milli ve dini duygular üzerinden değil, geleceği şekillendiren eğitim, şehircilik, çevre, refah gibi konulardan oluşması gerektiğini belirtti.

“Mersin bilimin, ilimin, fennin peşinde koşsun istiyorum”

Konunun doğru bir düzlem üzerinde tartışılmadığına, kendisinin hedef gösterildiğine ve zan altında bırakıldığına da vurgu yapan Başkan Seçer, “Benim bugüne kadar bu milletin birliğine aykırı bir sözcüğüm, bir tavrım, bir hizmetim olmamıştır. Hizmetlerimizde de kesinlikle ayrımcılık yapmıyoruz. Bir Türk siyasetçisinin, hukuksuzlukla karşı karşıya kalması hoşunuza mı gidecek? Bakın hukuk bir gün size de lazım olur” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’na mensup Meclis Üyeleri’ne seslenen Başkan Seçer, “Ülkemizde her alanda gelişmenin olması bizim hoşumuza gitmez mi? Belediye bütçesinden eğitime o kadar kaynak ayırıyorum. Niye? Gençlerimiz en iyi şartlarda ve en yeterli öğretmenler eşliğinde sınavlara hazırlansın diye. Mersin bilimin, ilimin, fennin peşinde olsun, bu çocuklar gitsin en iyi üniversitelerde okusun diye” dedi.

“Bizim referansımız bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, birliğimiz ve beraberliğimiz”

Herkesin bakış açısının aynı olmayacağını, kendisinin 100 yıl vizyonunun da eleştiriye açık olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Bizim referansımız bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, birliğimiz ve beraberliğimiz. Beni icraatlarım üzerinden eleştirebilirsiniz. Böyle art niyetli oyunlar oynanarak, tuzaklar kurularak değil. Maalesef Mersin bu anlamda en kötü günlerini yaşıyor ve bunun müsebbibi de ben değilim” dedi.

Konuşmaların ardından görüşülen toplam 7 madde komisyonlara havale edildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.