ÖLÜME TERKEDİLEN KÖPEKLER TARSUS BELEDİYESİ’NCE KURTARILDI

Tarsus’ta Dörtler Mevkiinde yeni yapılan sıcak asfalta bırakılarak ölüme terk edilen 7 yavru köpekten 5’i Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yavru köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaşam Yayın: 13 Ekim 2022 - Perşembe - Güncelleme: 13.10.2022 19:28:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus’ta Dörtler Mevkiinde 7 yavru köpeğin yeni yapılan sıcak asfalta çuvalla bırakılarak ölüme terkedildiğinigören vatandaş, Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbar üzerine anında harekete geçen ekipler, olay yerine giderek sıcak asfalta bulanmış halde olan köpekleri alarak hayvan bakım evine getirdi. Yaralı köpeklere ulaşan Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi anında yaptı. Kötü durumda olan köpekler için yoğun çaba harcayan Tarsus Belediyesi veteriner hekimleri yaralı köpekleri tedavi altına aldı 7 yavru köpekten 2’si olay yerinde hayatını kaybederken, 5 tanesinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tarsus Belediyesi veteriner hekim ve teknisyenlerinin yaralı köpekleri rehabilite alanında gözlem altında tuttuğu ve yakından ilgilenildiği öğrenildi.

KÖPEKLER İÇİN YOĞUN ÇABA SARFEDİLDİ

Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Nuri Tehneldere, “Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 24 saat hizmet vermekteyiz. Sabah saatlerinde çok üzücü bir ihbar aldık. 7 köpeğin sıcak asfalta çuvalla, canice ölüme terk edildiğini öğrendik. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak direk olay yerine intikal ettik. Vatandaşların yardımı ile köpekleri zifli bir şekilde merkezimize getirdik ve ilk müdahaleleri yaptık. 7 köpekten 5 tanesinin hayatını yoğun çaba sarfederek kurtardık. Olay yerinde ilk müdahalemizi gerçekleştirerek köpekleri direk barınağımıza getirdik. Şu an 5 köpeğimizin sağlık durumları müdahalelerimizin ardından iyi.” dedi.

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Veteriner hekim Nuri Tehneldere; ‘Köpekler rehabilitasyon alanımızın içinde, burada kontrolümüz altında. Olay faili meçhul ve kolluk kuvvetleri de gerekli araştırmaları yapmaktadır. Vatandaşlar bu gibi durumlarda 153 Tarsus Belediye ihbar hattına müracaat edebilirler’’ şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.