MERSİN’DE TARİHİ ESER KAÇAKÇISI 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin’de Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait sikkeleri ve 1 adet deri el yazması kitabı satmak için müşteri arayan 3 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Yayın: 11 Şubat 2022 - Cuma - Güncelleme: 11.02.2022 12:10:48
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre;  Jandarma ekipleri; elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 3 şahsı tespit ederek takibe aldı.

Yapılan takip ve araştırma sonucunda Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde şüphelilere ait adresleri tespit eden Jandarma eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda 3 şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Operasyon düzenlenen adreslerde arama yapan Jandarma; Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ve 1 adet deri el yazması kitap ele geçirerek el koydu.

 Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

 Yakalanan 3 şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzeri Jandarma Komutanlığına götürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.