“2. Uluslararası Tarsus Festivali” Kapsamında Sanatsal Etkinlikler

‘Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17-18-19 Kasım’da gerçekleşecek Festival’de sanatçıların birbirinden ilginç sergileri açılıyor.

Sanat Yayın: 16 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.11.2023 09:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen “Uluslararası Tarsus Festivali” kapsamında sanatsal etkinlikler devam ediyor. ‘Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17-18-19 Kasım’da gerçekleşecek Festival’de sanatçıların birbirinden ilginç sergileri açılıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteğiyle Erdal Göçen’in atık malzemelerden oluşturduğu resimlerden oluşan sergisi Tarsus Misak-i Milli Okulu Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi 19 Kasım’a kadar gezilebilecekTarsus Turgut İçgören Ortaokul öğrencilerinin de destek ve emekleriyle açılan sergide, atık malzemelerin mükemmel şekilde uyumlandırıldığı 8 eser bulunuyor.

 

Festival kapsamında Ressam Hikmet Öz’ün modern mozaik tekniğiyle yaptığı “Şahmeran Resimleri” temalı 30. kişisel resim sergisi de TADEKA binasında açıldı. Sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 

Ressam Hikmet Öz’ün sergi açılışına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Büyükşehir Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, TADEKA kurulları üyeleri ve sanatseverler katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.