YENİŞEHİR'DE FREKANS A SERGİSİ AÇILDI

MERSİN HABER, MERSİN HABERLERİ - Mersin Yenişehir Belediyesinin kente kazandırdığı modern sanat galerileri 65 sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Mersin'de üreten 65 sanatçının esrelerinin yer aldığı FREKANS A Sergisi açıldı.

Sanat Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 16:19:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in Geçtiğimiz aylarda geniş kapsamlı sergisine ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi bu defada 65 sanatçının eserlerini tek sergide buluşturdu.

Mersin'de üreten 65 sanatçının 103 eserinin yer aldığı FREKANS A Sergisi’nin açılışını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, 23 yaşından 63 yaşına kadar farklı jenerasyonların esrelerinin yer aldığı sergiyi Mersinlilerle buluşturduklarını söyledi. Yapılan işin kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayan başkan Özyiğit,  “Burada bir emek var.  Bu emeğin karşılığı ancak insanların var olması ile mümkün. Böyle sanat galerileri olmazsa bunun karşılık bulması mümkün değil.  Emeğin değerlendirilmesi çok daha kıymetli. Önümüzdeki ay kadın sanatçılarla bir sergimiz olacak” dedi.

Pandemiye rağmen serginin açılışına katılım sağlayan konuklara teşekkür eden başkan Özyiğit, “İyi ki böyle sanatçılarımız var Mersin’de. Tüm Türkiye’nin tanıdığı, dünyanın tanıdığı ama Mersinlilerin tanımadığı sanatçıların olduğunu biliyoruz, burada yaptığımız çalışmalarla önce hemşerisi ile o bağı kursun ve birlikte üretmeye devam etsinler istiyoruz” diye konuştu.

Açılışa katılan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise belediye başkanlarının kente kendi kimliklerini yansıttıklarını belirterek Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de Yenişehir’e yenilikler getirdiğini vurguladı. Atmen, “Burada özellikle sanat ve kültür için çok önemli çalışmalar yapıyor.  Bu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki devam edecek. Biz belediye başkanımızdan çok daha güzel şeyler bekliyoruz ve şunu söyleyeyim yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” dedi.   

27 Şubat’a kadar açık kalacak olan sergi pandemi kurallarına uygun olarak sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.