VATAN PARTİSİ : ENERJİ KRİZİNİN FATURASI HALKIN OMUZLARINA YÜKLENEMEZ

Vatan Partisi Tarsus İlçe Başkanı Suat Işık, elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamların, halkın, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, bütün üreticilerin belini büktüğünü ve üretim şevkini kırdığını belirterek, elektrik dağıtımının kamulaştırılarak, ucuz elektrik verilmesi gerektiğini söyledi.

Siyaset Yayın: 18 Şubat 2022 - Cuma - Güncelleme: 18.02.2022 22:44:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Yarenlik alanında yapılan basın açıklamasında enerji fiatlarındaki yüksek zamlar eleştirildi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır.

Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!

Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi.

Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor.

Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır.

Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir.

Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin geleceği açısından şarttır.

Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.

Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz.

Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla, ilgili devletlerle görüşmektedir.

Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin.

Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir.

Vatan Partisi olarak halkımızın bu haklı eylemlerinin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz.

Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın! Ucuz elektrik verilsin! Zamlar geri çekilsin!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.