ÜNİVERSİTELERARASI BASKETBOL 1. LİG MÜSABAKALARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BAŞLADI

Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu 2022 yılı faaliyet raporunda yer alan, Türkiye Üniversitelerarası Basketbol 1. Lig müsabakaları Üniversitemiz ev sahipliğinde; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dair Başkanı Ahmet Koca, idari personel ve öğrencilerimizin katıldığı, Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımı ile Erciyes Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı arasındaki açılış mücadelesiyle başladı.

Yayın: 05 Nisan 2022 - Salı - Güncelleme: 05.04.2022 11:05:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Müsabakaların açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, müsabakalara Mersin Üniversitesi olarak ev sahipliği yapıyor olmaktan ve takımları Mersin’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan Üniversitemiz; kuruluşundan itibaren sportif aktivitelere çok büyük önem vermiştir. Çünkü bizler, öğrencilerimizin akademik anlamda donanımlı bireyler olmalarının yanında sosyal, kültürel ve sportif gelişmelerine de oldukça önem veriyoruz. Bu vesileyle sporun herkesin hayatında olması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum ifadelerini kullandı.

Hem deneyimli bir akademik kadroya hem de gelişmiş fiziki alt yapıya sahip Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nin ise başarılı sporcular yetiştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitemiz, sporcuları ve spor takımları bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok turnuvandan ödüller ve kupalarla döndü. Bünyemizde yetiştirdiğimiz ve farklı branşlarda milli olma başarısı gösteren 45 milli sporumuz ise ülkemizin göğsünü kabartacak başarılara imza attı. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Bu başarılar, Üniversitemizin bir spor Üniversitesi olduğunu bizlere gösteriyor” dedi. 

Sporun evrensel olarak birleştirici, sevgi ve dostluk içeren bir yapısı olduğunu; düzenlenen turnuvanın da bu yapıyı güçlendireceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Yaşar, tüm takımlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.