Türkiye Diyanet Vakfı 750 bin fidanı toprakla buluşturdu

Türkiye Diyanet Vakfı, 2020 yılında orman yangınlarının ardından başlattığı “1 İyilik 1 Fidan” kampanyasıyla bugüne kadar 750 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Gündem Yayın: 27 Ekim 2022 - Perşembe - Güncelleme: 27.10.2022 00:08:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, geleceğe daha yeşil bir Türkiye bırakabilmek için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve başta yanan ormanlarda olmak üzere 81 ilde belirlenen alanlara fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Ağaç sevgisinin milli bir seferberliğe dönüşmesi için söz konusu projeye başladıklarını aktaran İzani Turan, “Görevli ve gönüllülerimizle 750 bin fidanın dikimini gerçekleştirdik. Ülkelerin en önemli yer üstü zenginlikleri arasında yer alan ve bütün canlıların nefes kaynağı, ülkelerin ciğerleri konumunda olan ormanları koruyup, arttırarak geleceğe daha yeşil bir Türkiye bırakmak için gayret ediyoruz. Toprağa emanet edilmiş bir ağaç; mahalleye, semte, şehre hatta topluma ve bütün insanlığa emanet edilmiş bir değerdir. Dünyamız insanı, hayvanı, ağaç ve ormanı ile güzeldir. Nasıl ki camisiz bir toplum düşünülemezse ağaçsız bir hayat da düşünülemez. Her insan, bilhassa her Müslüman elinden geldiğince fidan dikip dünyamızı yeşillendirmelidir. Bizler için en güzel örnek olan Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin’ tavsiyesinde bulunarak ağacın, yeşilin ve ormanın ehemmiyetini gözler önüne sermiştir.” diye konuştu.

 

‘1 İyilik 1 Fidan’ kampanyasına yurt içi ve yurt dışından hayırseverlerin büyük destek verdiğini belirten Turan şöyle devam etti: “Ülkemizdeki ve yurt dışındaki STK’lar, DİTİB ve hayırseverler kampanyamıza büyük destek verdi. Bize emanet edilen fidanları hızla toprakla buluşturuyoruz. Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinesinde gönüllülük koordinatörlüğümüz ve gençlik kollarımızın da destekleriyle fidan dikimlerimiz ülke genelinde devam ediyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında görevli ve gönüllülerimizle Orman Genel Müdürlüğü’nün belirlediği alanlarda dikimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla fidan dikerek ülkemizin yeşillenmesine, kaybolan orman varlığımızın yeniden kazanılmasına katkı sağlayacağız.”

 

Turan, fidan kampanyasına destek vererek ağaç sevgisinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak isteyen vatandaşların “FİDAN” yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL karşılığında bir fidan bağışında bulunabileceğini veya bagis.tdv.org adresi ile TDV mobil uygulamasından online olarak istedikleri miktarda fidan bağışlayabileceklerini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.