TTB BAŞKANI KAYA, TARSUS ARABULUCULUK MERKEZİ’NE ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayan Tarsus Arabuluculuk Merkezini ziyaret etti.

Yayın: 08 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 08.10.2020 10:23:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Av. Arb. Tülay Sevgi Can ve Merkez ortakları tarafından karşılanan Başkan Murat Kaya’ya, Av. Arb. Tülay Sevgi Can tarafından  merkezin fiziki yapısı ve işleyişi hakkında  bilgi verildi. 

Arabuluculuk Merkezinin önemli görevler yürüteceğini söyleyen Başkan murat Kaya, “Modern ve fiziksel özellikleriyle tarafların çok rahat bir mekanda buluşmasına olanak sağlayacak şekilde açtığınız merkezin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Arabuluculuk sistemin işleyişini TOBB Tahkim Divan Üyesi olarak biliyor ve  hukuk anlaşmazlıklarında, mahkeme dışı etkin ve ekonomik bir çözüm olması noktasında tarafların hukuksal anlaşmazlıklarına da daha hızlı çözüm üretiliyor. Eskiden mahallelerde muhtarlarımızın, büyüklerimizin, ticarette Ahilik teşkilatının, lokalde sözü dinlenen kanaat önderleri uyuşmazlıkları gidermek için tarafları yan yana getirerek, uzlaştırır, anlaştırırdı. Sistem zaten bizim yapımızda mevcuttu. Şimdi de gerek iş hayatında , gerek özel hayatında  aralarında anlaşmazlık bulunanlar belirli hukuki anlaşmazlıklarda bu sistemle sorunların daha kolay yolla ve daha kısa sürede ve daha ekonomik çözümleme imkanı bulacak. Böyle bir sistemi bir merkez çatısı altında faaliyete geçirmenizi tebrik eder, sizlere ve taraflara hayırlı uğurlu olmasını dilerim. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.