TEKNOFEST’E MERSİN’DEN REKOR BAŞVURU

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Mersin’den geçen yıla oranla bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldığı bildirildi.

Teknoloji Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 18:02:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2018 yılından beri her yıl düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, havacılık ve uzay konulu etkinlik, söyleşi gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Bu yıl 21 - 26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak TEKNOFEST Yarışmaları'nda Mersin ilimizden rekor düzeyde bir katılım gerçekleşmiştir. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi ve 13 ilçe temsilcimiz tarafından tüm okullarımızdaki yönetici, öğretmen ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmış, başvuru sürecince rehberlik edilmiştir.

2020 yılında 273 yarışma başvurusu olan Mersin'de 2021 yılında 3153 başvuru yapılarak %1055 oranında artış sağlanmıştır. Tüm Türkiye'de en çok başvuru yapan 3. il olan Mersin, Milli Teknoloji Hamlesi'ne destek vermeye devam edecektir. Emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.