TARSUSLU GÜLKIZ TULAY, “AVRUPA’NIN ÜSTÜN BAŞARILI YÖNETİCİSİ” SEÇİLDİ.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tarsuslu Gülkız Tulay, “Avrupa’nın Üstün Başarılı Yöneticisi” seçildi.

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2022 - Pazar - Güncelleme: 07.08.2022 10:23:59
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Gülkız Tulay, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından düzenlenen ve Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarının en iyilerinin belirlendiği; “Satrançta Yılın Kadınları Ödülleri”nde Türk satrancının son 10 yılda sergilediği başarı grafiği, satranç sporunun yaygınlaştırılması için hayata geçirdiği projeler ve başarılı çalışmaları nedeniyle “Avrupa Kıtasının  Üstün Başarılı Yöneticisi” ödülüne layık görüldü.

Uluslararası satranç dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı FIDE jürisinin, titiz değerlendirmesi sonucunda kendi kategorisindeki adaylar arasından sıyrılan Tulay, büyük ödülün sahibi oldu. Hindistan'ın Chennai kentinde 5 Ağustos'ta 44. FIDE Satranç Olimpiyatı’nda düzenlenen ve FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich ile birlikte birçok yıldız ismin bulunduğu  ödül töreninde, FIDE Başkan Vekili  Bachar Kouatly’dan ödülünü aldı.

 “Avrupa’nın en başarılı satranç yöneticisi" bir hemşerimizi kutluyoruz... Türk sporu adına, Türk satrancı adına, Türkiye adına büyük gurur yaşıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.