Tarsus Üniversitesi 125 devlet üniversitesi arasında 10. Sırada yer aldı

Tarsus Üniversitesi, gün geçtikçe Bölgemize değer katmaya devam ediyor.

Eğitim Yayın: 06 Ağustos 2021 - Cuma - Güncelleme: 06.08.2021 22:08:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus’un ilk devlet üniversitesi olan Tarsus Üniversitesi’nin kazandığı başarıları, takdirle izlediğini ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Kuruluşu 2018 yılında gerçekleşen Tarsus Üniversitesinin, Üniversitelerin Memnuniyet Sıralamasında, 125 devlet üniversitesi arasında 10. Sırada yer aldığına değindi. 

Başkan Murat Kaya, günümüzde yükseköğretim kurumlarının, üstlendikleri misyonlar, işlevleri, yeni stratejiler ve işbirliği modelleri çerçevesinde önemli değişimler gösterdiğini belirterek, “Üniversitemiz,  akademik başarı çıtasını günden güne yükseltiyor. Önemli başarılar gösterdiğini gururla gözlemliyoruz.  

ÜNİVERSİTELER CAZİBE MERKEZİDİR 

Tarsus Üniversitesini hem eğitim-öğretim ve akademik açıdan, hem de sosyal ve kültürel alanda oldukça saygın bir seviyeye taşımayı arzu ettiklerine değinen Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti.  

“Üniversiteler geldikleri noktayı, asla varış noktası olarak göremez. Daima ileriye odaklanır ve en iyiye ulaşmak için var gücüyle çalışır. Bizlerde, henüz yolun başında olmasına rağmen nitelikli ve ciddi eğitim, öğretim ve akademik faaliyetler ile projeler üreterek İlçemizin ve bölgenin dinamiklerini göz önünde bulunduran ve çalışmalarını buna göre yürüten üniversitemizin gösterdiği başarıları takdir ediyoruz. 

Kuruluşu 2018 yılında gerçekleşen Tarsus Üniversitesimiz , 2021 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2021) Üniversitelerin Memnuniyet Sıralamasında,125 devlet üniversitesi arasında 10. sırada, vakıf üniversitelerinin dahil olduğu 198 üniversitenin yer aldığı genel sıralamada ise 22. sırada yer alması bizleri fazlasıyla memnun etti. Bu noktada Üniversiteler; yalnızca deneyimli, yetenekli, uzman insanların yetiştiği yerler değil aynı zamanda “cazibe merkezleri”’dir. 

Kentimiz için tarım, ticaret ve sanayi alanında pek çok önemli projede iş birliği yapıyoruz. “Aynı lisanı değil, aynı duyguyu paylaşanlar başarıya ulaşır.” Düşüncesiyle , Üniversitemizin gelişmesi noktasında; şehrimizin ve ülkemizin menfaatine olan her konuda, tüm oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği ve diyaloğu en üst düzeyde tutarak öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve tüm Tarsus ile el ele vererek, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri haline getirmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Çünkü; iş dünyası, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının üniversitelerle daha yakın çalışarak ihtiyaca yönelik çözümler üretmesi kritik önem taşır. 

Bu vesileyle; Türkiye’nin farklı illerinden gençlerin Tarsu Üniversitesini tercih etmesinde etkin rol oynayan saygın bir yükseköğretim kurumu olmak, hedefleri doğrultusunda her alanda adından söz ettiren bir üniversite olma gayesiyle çalışmalarını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın’a,  Üniversitemiz öğrencilerine, akademik ve idari çalışanları olmak üzere, emeği geçen her kesime , her kese teşekkür ediyorum

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.