TARSUS' UN YENİ HOCASI HÜSEYİN KALPAR

TFF 2. Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile anlaştı.

Yayın: 29 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.09.2021 09:44:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ergün Penbe'nin görevine son veren Sarı-lacivertli yönetim,  tercübeli teknik adam Kalpar ile her konuda anlaşarak takımın başına getirdi.

HÜSEYİN KALPAR KİMDİR?..

25 Şubat 1955 tarihinde Gaziantep'te dünyaya gelen Hüseyin Kalpar, eski futbolcu ve teknik direktördür. 70 ve 80'li yıllarda Gaziantepspor'da top koşturan deneyimli hoca, birçok alt lig ve Süper Lig takımında teknik direktörlük yaptı.

Antrenörlük kariyerine 1994-95 sezonunda Süper Lig'in köklü takımlarından Gaziantepspor'da yardımcı antrenör olarak başlamıştır. Gaziantepspor'da bu görevini üç sezon sürdürdükten sonra Altay'da yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştır. Burada bir sezon kaldıktan sonra eski takımı Gaziantepspor'a bu sefer teknik direktör olarak geri dönmüştür. Bu görevde yaklaşık bir buçuk sezon kaldıktan sonra takımdan ayrılmıştır.

1999-2000 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Yozgatspor'u çalıştırmaya başlamıştır ve sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp Süper Lig'e yükselmesini sağladı. Bir sezonda Süper Lig'de takımı çalıştırdıktan sonra görevinden ayrıldı.

Bundan sonra Türkiye'de birçok Süper Lig ve 1. Lig ekibini çalıştırmıştır. 30 Eylül 2009 tarihinden 31 Mayıs 2011 tarihine dek Samsunspor'da teknik direktör olarak görev yapan teknik adam 2010-2011 sezonunda Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmasını sağlamıştır.

10 Aralık 2014 tarihinde Alanyaspor teknik direktörlük görevine getirildi. 2015-2016 sezonunda ligi 3. sırada tamamlayan takımı, play-off finalinde Adana Demirspor'u yenerek Süper Lig' e yükselmiştir

HANGİ TAKIMLAR ÇALIŞTIRDI?

Hüseyin Kalpar sırasıyla, Gaziantepspor (Yrd. antrenör), Altay (Yrd. antrenör), Gaziantepspor, Yozgatspor, Antalyaspor, Diyarbakırspor, Altay, Kocaelispor, Bursaspor, Diyarbakırspor, Gaziantepspor, Sarıyer, Adanaspor, Sakaryaspor, Samsunspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Samsunspor, Alanyaspor, Kardemir Karabükspor, Alanyaspor, Gazişehir Gaziantep, Elazığspor ve Giresunspor   takımlarını çalıştırdı.

Kalpar ile bugün düzenlenecek imza töreni sözleşme imzalanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.