TARSUS’UN GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI USTALARI TRT DİYANET TV’DE

TADER’ in organizasyonu ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Elif Hatun Konağının katkılarıyla gerçekleşen "Ayinesi İştir Kişinin" Belgesel Programında Tarsuslu El Sanatları Ustaları yer alıyor.

Sanat Yayın: 01 Ekim 2021 - Cuma - Güncelleme: 01.10.2021 09:53:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Başkan Semih Özsu programla ilgili yaptığı açıklamada; TRT Gönül Dağı Programının yapımcısı Ferhat Yalçıner (Yalçıner Prodüksiyon) tarafından çekimi gerçekleştirilen TRT Diyanet TV'de düzenli olarak yayınlanan ve Geleneksel Türk El Sanatlarını konu alan "Ayinesi İştir Kişinin" Belgesel Programının aşağıdaki tarihlerde yayınlanacak bölümlerinin, Tarsuslu Geleneksel Türk El Sanatları ustalarımızla çekilmesi konusunda TADER adına Başkan Yardımcımız Bora Togo ve yapımcı firma arasında yapılan görüşmeler neticesinde Tarsus’ta çekilmesi kararı alınmıştı.

Bu karar sonucunda, Geleneksel Türk El Sanatları alanında Tarsus’umuzu en iyi şekilde her zaman ve her ortamda temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet sanatçılarımız Çömlek Sanatçısı Eyüp Makal, Ahşap Oyma Sanatçısı Nezihi Ünal Demirtaş ve Türk Ok ve Yay Sanatçımız Hasan Arslan bu çekimlerde de en güzel şekliyle sanatlarını icra etmiş ve Tarsus’un tanıtılmasına katkı sunmuşlardır. Tarsus’u ve Tarsuslu ustalarımızı konu alan izlenmesi gereken bir program olduğunu eminiz. Ustalarımıza saygıyla teşekkür ediyoruz.

 Bu çekimleri gerçekleştiren yapımcı Ferhat Yalçıner ve ekibine, katkılarından dolayı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Başkan Yardımcısı Fuat Togo ve Elif Hatun Konağı işletmecisi Yeşim İçgören’ e de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Tarsus’umuzun her alanda tanıtılmasına katkı sunacak bu tür çalışmalarımıza, her zaman olduğu gibi devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Bu hafta 02 Ekim Cumartesi Günü saat 21:00'de yayınlanacak ilk bölümü Tarsuslu Çömlek sanatçımız Eyüp Makal’ ı konu almaktadır.

1. Bölüm - Tarsus 'ta Geleneksel Çömlek Sanatı (Eyüp MAKAL) - 02 Ekim 2021 saat: 21:00

2. Bölüm - Tarsus'ta Geleneksel Osmanlı-Türk Ok ve Yay Sanatı (Hasan ARSLAN)

3. Bölüm - Tarsus'ta Geleneksel Ahşap Oyma Sanatı (Nezihi Ünal DEMİRTAŞ)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.