TARSUS TİCARET BORSASINDA YATIRIM VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Tarsus Haber - Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısında Borsanın yatırım ve projelerini değerlendirdi.

Ekonomi Yayın: 18 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 18.08.2022 10:47:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Başkan Murat Kaya, toplantıda Borsanın gerçekleştirdiği yatırımların, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği projelerin üyelere ve kamuya sağladığı katkıların memnuniyet verici olduğunu kaydetti. 

 

Borsa üyelerine saklama, depolama konusunda hizmet sunmak üzere yapılan soğuk hava depolarının artan elektrik maliyetleri karşısında daha iyi fiyat koşullarında kullanılması amacıyla GES projesini 2022 yatırımına aldıklarını ifade eden Başkan Murat Kaya, 2022 yatırımına alınan GES projesi ile Soğuk hava depolarının ve lisanslı deponun ciddi manada daki elektrik tüketimininde en aza indirilmesini hedeflediklerini belirttiği konuşmasında, "Enerji maliyetinin en aza indirilmesi için 2022 yatırımına alınan projemiz, başkan yardımcımız Ali Seçer tarafından takip edilmektedir. 

Soğuk hava depolarımızın çatısına güneş enerjisi santrali kurulması için başlattığımız çalışmaları 2022 yatırımımıza aldık. Yakın zamanda değişen GES yönetmeliği gereği ihtiyacımız kadar üretim yaparak santralden hem soğuk hava depolarımız, hem hizmet binamız hem de lisanslı depomuzu da yararlandırmış olacağız. Tabi ki enerji maliyetlerinde sağlanacak tasarruf, soğuk hava depolarından hizmet alan üyelerimize de yansımış olacak. GES santrali sayesinde enerji maliyetimizi en aza düşürmeyi, üyelerimize de bu noktada yardımcı olmayı hedefliyoruz.” dedi. 

 

Borsanın 2022 yılında yatırıma aldığı GES projesi hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Başkan Yardımcısı Ali SEÇER ise,” Global bazda artan emtia fiyatları ile artan enerji fiyatları üyelerimize sunduğumuz hizmetler noktasında da yeni projeler üretmemizi, yeni yatırımlar yapmamızı bize işaret ediyor. Özellikle enerji fiyatlarında gerçekleşen yükseliş, yaş meyve sebzenin pazarlanmasında en önemli halkası olan soğuk hava depolamasına da yük getirmektedir. Depolarda kullanılan elektrik enerjisinin birim maliyetini düşürmek için yatırıma aldığımız GES projemizin de fizibilite çalışmaları bitti. Çağrı mektubu için başvurumuzu tamamladık. Yakın zamanda çağrı mektubumuza verilecek olumlu cevap ile birlikte enerji maliyetlerini düşürmeyi planlıyoruz.Enerji maliyetlerini azaltacak GES projemiz ile üyelerimize hizmet sunmaya devam edeceğiz.” Dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.