TARSUS’TAN BATMAN’A KALPLER ARASINDA BİR KÖPRÜ KURULDU

Batman ili Kozluk ilçesi Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) öğrencilere İngilizce sınıfı oluşturulması için e-posta ile destek talebi gelince tam bir dayanışma örneği ortaya çıktı. SEV’e bağlı Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, Batmanlı kardeşleri için koliler dolusu kitap ve eğitim materyalleri topladı. Batman’dan gelen teşekkür mesajında, “Gerçekleştirdiğimiz bu yardımlaşmayla kalpler arasında bir köprü kurduk” denildi.

Eğitim Yayın: 09 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 09.08.2021 21:33:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batmanlı ve Tarsuslu öğrenciler arasında kalpleri ısıtan bir dayanışma örneği yaşandı. Taşımalı sistemin yaygın olmadığı yıllarda yapılmış yatılı bir okul olan Batman ili Kozluk ilçesi Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu'nda, köylerinde ortaokul olmayan öğrenciler ve mahalledeki öğrenciler için eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Okulun atölye sınıfları olarak planlanan son iki katı aktif olarak Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Fen Bilimleri derslerinde kullanılıyor.

BİR E-POSTA İLE BAŞLAYAN DAYANIŞMA

Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrencilerin İngilizceye karşı ilgi ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla İngilizce sınıfı oluşturulmaya karar verildi. Sınıfın fiziki ihtiyaçlarını giderme çalışmalarına başlanırken bir yandan da İngilizce kitap ve ders materyalleri ihtiyaçları için de Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile iletişime geçildi. SEV’e gönderilen e-postada, ihtiyaç listesini paylaşılarak destek istendi.

SEV yetkilileri, Batman’dan gelen çağrıyı, sosyal sorumluluk projesi yönetim eğitimleri alan Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri ile paylaştı. Tarsus SEV Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan grup, 260 öğrenciye sahip Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda bir İngilizce sınıfı oluşturmak ve kitap sayısı yetersiz olan kütüphaneye de destek sağlamak için tek yürek oldular ve çalışmalara başladılar.

 

İYİLİK KARTOPU GİBİ BÜYÜDÜ

Batman’daki kardeşlerinin çağrısıyla harekete geçen öğrenciler, öncelikle sosyal sorumluluk projesi geliştirmek için 8 hafta boyunca haftada iki gün Proje Yönetimi Eğitimi aldılar ve çevrim içi toplantılar yaptılar. Tarsus SEV’in öğrencileri, İstanbul ve İzmir’deki kardeş SEV Okullarındaki öğrencileri, SEV Yayınevi’ni (Redhouse Kidz), velileri ve öğretmenleri de projeye katarak çalışmalarını kartopu gibi büyüttüler. Batman’daki okula İngilizce odası için kitaplar, kutu oyunları, kart oyunları, sözlükler; kütüphane için ise Türkçe kültür kitapları ve kırtasiye malzemeleri topladılar. Bu malzemelerin gruplandırılması, kolilenmesi ve gönderilmesi aşamasında görev aldılar. Öğrenciler topladıkları tüm malzemeleri, duygularını anlattıkları mektuplar da yazarak Batman’daki kardeşlerine ulaştırdılar.

 

KALPLER ARASINDA BİR KÖPRÜ

Malzemelerin okula ulaşmasının ardından Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan SEV’e e-posta ile gelen teşekkür mesajında yürekleri ısıtan şu ifadeler yer aldı: “Gerçekleştirdiğimiz bu yardımlaşmayla kalpler arasında bir köprü kurduk. Öğrencilerimiz hediyelerinizi sevinçle karşıladı. Göndermiş olduğunuz Türkçe okuma kitaplarının bir kısmı ihtiyaç sahibi köy okullarının kütüphanesine gönderildi, sayenizde oradaki çocuklara da ufuk açacak. Yine gönderdiğiniz İngilizce okuma kitabı, İngilizce dersi yardımcı kaynaklar, İngilizce sözlükler de okulumuzda kuracağımız İngilizce sınıfımızda yerlerini alacak. Bizi sevindiren herkese tek tek teşekkürlerimizi iletiyoruz, mutluluğumuzu sizinle paylaşıyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.