Tarsus Şehir Tiyatrosu‘Ezop’ Oyunu İle Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde Sanatseverlerle Buluştu

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan ‘Ezop’ oyunu Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde sanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında Adanalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyun izleyicisinden tam not aldı.

Sanat Yayın: 31 Ekim 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 31.10.2022 19:04:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun başyapıtı olan ve çok beğenilen ‘Ezop’ oyunu Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde Adanalılar ile buluştu. Tam bir başyapıt olarak nitelendirilebilecek, sosyal mesajları ile seyirciyi duygulandıran ‘Ezop’ oyun sonunda ayakta alkışlandı.  Brezilyalı tiyatro eleştirmeni GuilhermeFigueiredo’nun yazdığı “Ezop”, MÖ 6. yüzyıldan bugünlere her kuşağa öğütler aşılayan Ezopmasallarının yaratıcısı Ezop’un, kölelikten özgürlüğe giden mücadelesini konu ediniyor. Büyük bir ilgi ile izlenen oyun izleyicilerden tam not aldı. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar'ın yaptığı oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri başrol oynuyor.

 

‘ADANA SEYİRCİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ’

Oyun sonunda konuşan Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar katılımcılara teşekkür ederek, “Kıymetli izleyiciler size Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın selamını getirdim. Burada oyunlarımızı izleyen, kıymetli yorumlar yapan Adana seyircimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali çok kıymetli bir festival. Her gün dolu dolu geçiyor. Bu süreçte emeği geçen Adana Şehir Tiyatrosu’na, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Tekrar görüşmek dileği ile”diye konuştu.

 

Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan, ‘’Adana Şehir Tiyatroları olarak Tarsus Şehir Tiyatrosu’na, belediye başkanımıza ve Tarsus halkına burada bizlerle olduğu için teşekkür ederiz. Onları yeniden görmek bizleri çok mutlu edecektir. Başarılar dilerim’’ diye konuştu.

 

“İYİ Kİ TİYATRO”

Oyunu izleyen Çukurova Üniversitesi öğrencisi Sena Akdal, “ Bugün çok güzel bir oyun izledik. Oyunun dekorları ve kostümleri çok güzeldi. Oyunculuklarını da çok beğendik. Gerçekten bizlere bu imkânı sağlayan Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi ki tiyatro.’’ diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.