TARSUS, PLAJINA KAVUŞUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, söz verdiği üzere kaderine terk edilen Tarsus Beyaz Kum Plajı’nın yeniden vatandaşın hizmetine açılması için çalışmaları başlattı. Yaklaşık 12 bin 500 metre uzunluğunda olan Tarsus Plajı’na yapılan temizlik ve yol düzenlemesi çalışmaları kapsamında, sahile ulaşım mesafesi 7 dakikaya inecek. Bu vesile ile Tarsus halkı yıllardır atıl durumda olan plajına önümüzdeki yaz sezonunda kavuşacak.

Yayın: 21 Ekim 2022 - Cuma - Güncelleme: 21.10.2022 10:45:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi tarafından, Tarsus Beyaz Kum Plajı’nın halka açılma çalışmaları tüm hızıyla başladı. Alt yapı, ulaşım ve diğer hizmetlerin bu bölgeye getirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların tamamlanmasının ardından, yıllarca bakir bir şekilde kullanılmayı bekleyen Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı, Tarsusluların kullanımına sunulacak.İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Tarsus Beyaz Kum Plajı’nın tamamlanması ile kentin turizmi tekrardan canlanacak.Yunus Emre Mahallesi’nden, Atalar Mahallesi’ne doğru giden bağlantı yolu kavşağı ile otoyol mesafesi kısalacak.

 

7 DAKİKADA SAHİLE ULAŞILACAK

 

D-400 karayolundan sahile kadar gidecek olan yolun otoyol kavşağından, denize takip edilecek yol ile plaj yolu kısalacak. Yapılan çalışmalarla 7 dakika içerisinde sahile ulaşılacak. Tarsus Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi’ndenAtalar Mahallesi’ne doğru giden 500 metrelik bağlantı yolu ileotoyol bağlantısının bitiminden sahile uzanan 2 kilometrelik yolaalt zemin hazırlığı, üstüne malzeme serilmesi, genişletme, temizleme ve düzeltme işlemi yapılıyor.

 

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI İLE KONFORLU SAHİLE ULAŞILACAK

 

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Tarsus plaj yol yapımında, yol düzenlemenin yanı sıra plaj alanında temizleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Tarsuslular konforlu, temiz ve rahatça kullanabilecekleri sahil alanına kavuşacak. Yapılacak detaylı temizlik, otopark, duş noktaları ve diğer sosyal donatılar ile deniz sezonunda vatandaşın kullanıma sunulacak.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN SÖZ VERDİ, TARSUS PLAJI HALKA AÇILIYOR

 

Halkın mutlaka kullanımına sunulabilmesi için yerinde inceleme yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Tarsus halkının plaj ve denizden faydalanmasını sağlamak amacıyla bağlantı yollarının yapımına başlanan Tarsus Plajı halkın hizmetine açılmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 12.5 kilometre uzunluğunda ve her yerinden denize girilebilir özelliklerine sahip olan Tarsus Plajı’na ulaşım sadece 7 dakika olacak. Belediyemiz tarafından bağlantı yollarının yapımıyla başlanan proje çalışmaları, sahilde yapılacak detaylı temizlik, otopark, duş noktaları ve diğer sosyal donatılar ile sezonunda hizmet verecek duruma getirilecektir. Yapılan tüm çalışmalar Tarsus’umuza hayırlı olsun.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.