TARSUS OSB’DE E-İMZA DÖNEMİ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü bir ilke imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na mevcutta ıslak imza ile alınan kararların elektronik imza ile alınması yönünde başvuruda bulunan Tarsus OSB bu girişiminden olumlu sonuç aldı. Bakanlığın olurundan sonra OSBÜK de emsal teşkil etmesi açısından bu yeni uygulamayı tüm OSB’lere bildirdi. Tarsus OSB’de e-imza dönemi başlıyor.

Ekonomi Yayın: 06 Temmuz 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 06.07.2022 18:38:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nün girişimi emsal teşkil etti. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü alınan Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu kararlarının mevcutta ıslak imza ile alındığı belirtilerek, veri bütünlüğü ve zaman tasarrufu sağlanması, fiziki evrak imza sürecinden çok daha kısa sürede mekana bağlı kalmaksızın imzalama işlemlerinin tamamlanması gibi amaçlar doğrultusunda, ıslak imza ile aynı özelliklere sahip elektronik imzalı (e-imza) olarak alınmasının planlandığı bildirilerek, defter tutma ve tasdik ettirme zorunluluğun bulunması nedeniyle, elektronik imzalı olarak alınacak kararların ıslak imza yönteminde olduğu gibi deftere yapıştırılarak uygulanmasının uygun olup olmadığı yönünde Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) aracılığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan görüş istedi.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 5070 sayılı “Elektronik İmza Kanunu”na göre e-imza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığında Güvenli Elektronik İmza elle atılan imzaya eşdeğere sahip olduğunu elektronik imza ile alınacak kararların ıslak imza yönteminde olduğu gibi deftere yapıştırılarak uygulanması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ise, emsal teşkil etmesi adına atılan bu adımı TÜM OSB’lere bildirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uygun görüşü neticesinde gerekli altyapıyı tamamlayan ve kararların elektronik ortamda imzalanması için Tarsus Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını tamamladı.

GELİŞMELERİ İZLİYORUZ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, ‘’Gelişmeleri yakından takip etmeye özen gösteriyoruz. Özellikle dijitalleşme ve teknolojik imkanları kullanma noktasında oldukça açığız. Kararlarımızı elektronik ortamda almak üzere yaptığımız girişim ve Bakanlığımızın da uygun görüşü ile gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Kısa zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bu uygulamayı veri bütünlüğü ve tasarruf sağlama noktasında önemli buluyoruz.’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.