TARSUS BELEDİYESİ AÇTIĞI KURSLARLA İSTİHDAM İMKÂNI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus halkının refahını arttırma adına çalışmalar yürüten Tarsus Belediyesi, ücretsiz kurslar düzenleyerek vatandaşları meslek ve iş sahibi yaparak istihdama da katkı sağlıyor.

Ekonomi Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 12:07:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği doğrultusunda bünyesinde açtığı mantar yetiştirme kurslarında istihdam imkânı sağlamaya devam ediyor.

 

Bünyesinde açılan ve birçok kişiye kendi iş istihdamını sağlamasına yardımcı olan Mantar Yetiştirme Kursunda yetiştirme tekniklerini uygulamalı bir şekilde öğrenen kursiyerler, kurs sonrası edilen bilgiler doğrultusunda bir ek gelir kaynağı elde ediyor. Kursiyerler, diğer tarımsal ürünlerin aksine toprağa, tarlaya ihtiyaç duymadan daha kolay şartlarda ve az bir masrafla üretimi yapılan mantarın yetiştirilme tekniklerini Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Mantar Yetiştirme Hocası Sibel Güvençli’ den detaylıca öğrenme imkânı buluyor.

 

Bu kapsamda Tarsus Belediyesi’nde aldığı kurs sonrası edinilen bilgiler ışığında kendi mantar üretim tesisini kuran kursiyer Tahsin Er, büyük bir başarı hikâyesine imza atarak, kendi dışında 27 kişiye daha istihdam imkânı sağlıyor. Küçük bir alanda mantar yetiştirmeye başlayan ve ardından Tarsus Belediyesi’nin mantar yetiştirme kursunda kurs alan diğer üç kursiyer ile ortak bir tesis kuran Tahsin Er, Tarsus’ta kadınlara da ayrı bir ek gelir kaynağı sağlıyor. Tarsus Belediyesi sayesinde kendi tesisini kuran ve bu sayede ayrıca bir iş istihdam ortamı yaratan kursiyer Tahsin Er, bünyesinde kurduğu tesiste, mantarların kurulum aşamasından, kompost üretimine, satış ve pazarlamasından, danışmanlık hizmetine kadar büyük bir kitleye hitap ediyor.

 

‘’BELEDİYEMİZ BİZE, BİZDE DİĞER VATANDAŞLARA İŞ KAPISI OLDUK’’

Gelir kaynağı elde etme imkânı sağladığı için Tarsus Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten kursiyer, ‘’ Öncelikle Tarsus Belediyesi’nin bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kursunda Sibel Güvençli hocamızdan tüm bilgileri uygulamalı olarak öğrendik. Ardından edinilen bilgiler sonrası küçük bir alanda mantar yetiştirmeye başlayarak kısa bir döngüde para kazanmaya başladık. İşler ilerledikçe kursta birlikte eğitim aldığımız diğer kursiyerlerle de ortak olarak, alanı büyütüp mantar yetiştirme tesisi kurduk. Şu an ülkede bu ihtiyacın %20’ni karşılıyoruz. Belediyemiz bize, bizde diğer vatandaşlara iş kapısı olduk. Mahallemizde bulunan diğer kadınlara da ek gelir kaynağı sağladık. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a bizlere bu imkânı sağladığı için teşekkürlerimizi iletiyoruz’’ diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.