Tarım İşçilerinin Sabah Çorbası Büyükşehir’den

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘1 Ekmek 1 Çorba’ uygulaması, sabahın erken saatlerinde tarla ve bahçelerde çalışmaya giden tarım işçileri ile buluştu. İnsanlar henüz uykudayken, gün doğmadan mesaileri başlayan tarım işçilerini düşünen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ ikramında bulunarak, tarım işçilerinin yüzünü güldürdü.

Gündem Yayın: 30 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 30.11.2022 10:24:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından,kent genelindeki 60 farklı noktada gerçekleştirilen 1 Ekmek 1 Çorba’ uygulaması, soğuk kış aylarında henüz gün doğmadan tarla ve bahçelere çalışmaya giden tarım işçileriyle de buluştu.

 

Sabah saat 5’de başlayan 1 Ekmek 1 Çorba’ ikramı, Okan Merzeci Bulvarı ile Çiftçiler Caddesi birleşim kavşağında yapılıyor. Çalışma hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar; amaçlarının işçilere, işlerine gitmeden önce sıcak bir çorba ve ekmek ikram ederek, katkı sunmak olduğunu söyledi.

 

Yaşar: “İşlerinin başına gitmeden, onlara sıcak bir çorba ikram ediyoruz”

 

Her gün sabah 5’de tarım işçilerine ikramla başlayan ‘1Ekmek 1 Çorba’ hizmetinin, kentteki 60 farklı noktada devam ettiğini belirten Özlem Yaşar,“Çorba ikramımız, özellikle sirkülasyonu fazla olan noktalarda, saat 9’a kadar devam ediyor. Mevsimlik tarım işçileri, bu noktada yoğunlukla bulunuyor. Geçiş noktaları 2. Çevre Yolu ile Çiftçiler Caddesi’nin kesişimi olan bu nokta. Burada toplanıp gidecekleri tarlalara, bahçelere dağılıyorlar. Biz de, işlerinin başına gitmeden önce, bir sıcak çorba ve ekmekle onlara katkı vermeyi amaçladık. Bu noktada amacımıza ulaşıyoruz. Bu hizmeti sunabildiğimiz ve yanlarında olabildiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

 

“Sabah sabah içimiz ısındı”

 

Yapılan ikramdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Asiye Doğan isimli vatandaş “Çok güzel olmuş. Narenciye işinde çalışıyoruz. Mandalina-portakal kesiyoruz. Böyle bir hizmet verdiği içinBelediyemize teşekkür ederiz” derken, Zeynep Korkmaz isimli kadın ise “Sabah sabah içimiz ısındı” dedi.

 

Dağıtımın yapıldığı bölgede esnaflık yapan Mehmet Ali Navruz isimli vatandaş,“Burada işçiler var, çorbalarını içip gidiyorlar bahçeye. Ben de burada marketçilik yapıyorum, biz de hizmet yapıyoruz. Ben de faydalanıyorum, hanımla beraber içiyoruz. Sabahları çok güzel oluyor. Havalar soğudu zaten, çorba güzel geldi, insanların içi ısınıyor” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, işe gitmeden önce kendilerine böyle bir hizmette bulunmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Ömer Erener isimli 17 yaşındaki genç,“Hizmet çok iyi, çok iyi bir destek programı. Allah razı olsun. İyi geliyor, havalar soğudu, işe gitmeden içiyoruz ve içimiz ısınıyor” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerin tamamından memnun olduğunu söyleyen Fettullah Üzer ise,“Süper hizmet, Başkandan çok memnunuz. Bu saatte işe gidiyorum. Evden-eve işi yapıyorum. Çorbayla karşılandık,çok memnun kaldık. Devamının gelmesini diliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.