SOSYAL UYUM MERKEZİ’NDE TÜRKÇE KURSLARI BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu işbirliğiyle, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde göçmen topluluklara yönelik hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi’nde, Türkçe A1 ve A2 kursları başladı.

Eğitim Yayın: 18 Ekim 2022 - Salı - Güncelleme: 18.10.2022 10:25:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Verilen Türkçe eğitimleri ile göçmen topluluktan kişilerin, topluma adaptasyon süreçlerine katkı sağlanıyor. 2,5 ay sürecek olan kursta toplam 60 öğrenci, A1 ve A2 düzeyinde Türkçe öğreniyor.

“60 öğrenci haftanın 5 günü 40 saat eğitim alıyor”

Göçmen topluluktaki kişilerle yerel halkın sosyal uyumunu sağlamak; ilişkilerini, hayatlarını kolaylaştırmak adına Türkçe eğitimleri verildiğini kaydeden Sosyal Uyum Merkezi’nde Psikolojik Danışman olarak görev yapan Ebru Şahin, “Sosyal Uyum Merkezimizde,Halk Eğitim’in bizlere gönderdiği 2 öğretmenle eğitimimize devam etmekteyiz. Geçen dönem eğitimimiz sadece A1 düzeyindeydi. Bu yıl A2 kurslarımızı da açtık. Geçtiğimiz yıl A1 kursunda başarılı olan öğrenciler, bu yıl A2’ye devam hakkı kazandı.Toplamda şu an 60 öğrencimiz, haftanın 5 günü, 40 saat eğitim alıyor”dedi.

“Verilen eğitim sayesinde, günlük hayatta daha kolay iletişim kurabiliyorlar”

Göçmen toplulukta yer alan kişilerin, günlük hayatta daha kolay iletişim kurabilmeleri, hayata daha kolay uyum sağlayabilmeleri adına bu eğitimi verdiklerini belirten Türkçe Öğretmeni Özlem Zubaroğlu, “Verilen eğitim sonunda, dışarıda konuşulan herhangi bir konuşmaya katılacak, ona cevap verebilecek düzeyde oluyorlar. Böylelikle iletişimleri daha kuvvetleniyor ve dışarıdaki ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabiliyorlar. A1 kursunda başarılı olan kursiyerlerimiz,A2 kursuna girmeye hak kazanıyor. Böylelikle artık basit konuşmaları geçip, biraz daha zor seviyeye gelmiş oluyorlar” diye konuştu.

Kursiyerler kurstan oldukça memnun

5 ay önce A1 kursuna katıldığını, şu an ise A2 kursuna devam ettiğini ifade eden Emel Albakar, aldığı kurstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şu anda Türkçe’yidaha iyi konuşuyor ve anlıyorum. Kızlarımınokul ödevlerini beraber yapıyor,alışverişte ne istediğimi daha iyi anlatabiliyorum” dedi. İlk geldiğinde Türkçe bilmediği için çok zorlandığını söyleyen Albakar, “Geçen yıl Türkçe bilmiyordum. Sonra bu kurs açıldı, alfabeyi öğrendim. Şu anda yazıyorum ve her şeyi okuyorum” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Cihan Omer de, “Mersin’de 4 dört senedir yaşıyorum, ama 5 gündür Türkçe öğreniyorum.Ben kızlarım için Türkçe öğreniyorum.Alfabeyi biliyorum, kurstan da çok memnunum” diye konuştu.

Bir diğer kursiyer Halit Elbarekise,“3 ay önce A1 seviyesinde eğitim aldım, şimdi A2’ye geliyorum. İyi ki öğrendim ve çok memnunum” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.