RESSAM-HEMŞİRE CANAN AYTIN'IN RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ressam-Hemşire Canan Aytın, Dünya Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftasında açtığı kişisel resim sergisi büyük ilgi gördü.

Sanat Yayın: 27 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 27.05.2022 18:13:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hemşireler haftası dolayısıyla Adana Şehir Hastanesi'nde Sosyal Hizmetler Uzmanı Burçin Salıver'in yönetimindeki Rekreasyon Birimi'nin doktorlar, psikologlar, hemşireler ve teknisyenlerin katılımıyla düzenlediği resim sergisi açılışında konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar: hemşirelerin sağlıkta bağlayıcı unsur olduğunu belirtti.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış ise konuşmasında: Uluslararası Hemşire Konseyi'nin "Hemşireler öncü bir ses" sloganına vurgu yaptı.

Mersin'den katılım sağlayan Şair Filiz Daş: kendisini şiirleriyle de tanımaktan büyük onur duyduğum hemşiremiz, gerek kalemiyle, gerek fırçasıyla, gerekse damardan hastalarına umut enjekte ederek hayatlara dokunmasıyla hem hastane, hem insanlık, hem de sanat adına örnek bir onur vesilesidir’’ dedi.

 

Ressam Canan Aytın kişisel resim sergisi ile ile ilgili olarak yaptığı açıklamadaa şunları söyledi: Sağlıkçı olmanın zorluğunu yaşadığımız pandemi süresince kutsal bir vazifeyi yerine getirmenin gururunu her zaman yüreğimizde taşıdık. Aynı zamanda bir anne, bir baba, bir evlat olduğumuzu da unutmadık. Bu mesleği icra edebilmek vicdani bir sorumluluğu gerektirdiği gibi, karakterimiz ve üretken kimliğinizle de yaraları sarmaya aynı zamanda toplum sağlığını muhafaza etmeye çalıştık. Bu mesleği yapmanın haklı gururunu taşırken, tüm meslektaşlarımla da, aynı şekilde gurur duyuyorum.

Bu kadar yoğun iş temposunun yanında yorgunluğumu atabileceğim uğraşıları her zaman araştırmışımdır ancak bunu uygulamaya geçirebilmek için içimdeki o büyük boşluğu derinden hmem gerekti. Nice zaman sonra bu boşluğu doldurabileceğim, beni mutlu kılan ve doyuma ulaştıran güzelliğin sadece bir kalem ve bir fırçadan ibaret olduğunu anladım. Boş zamanlarımda şiir denemeleri ve yağlıboya resim çalışmaları yapmaya başladım. Hiçbir eğitim almadım kendi çabamla evdeki resim çalışmalarım çoğalmaya ve takdir görmeye başladıkça kişisel resim sergisi açma fikri kafamda belirmeye başladı. Ancak yoğunluk ve pandemi dönemi bu hayali mütemadiyen öteledi. Hastanemiz başhekimliğinin ve başhemşireliğinin önderliğinde hizmet veren rekreasyon biriminin kıymetli koordinatörü Burçin Salıver hanımefendinin beni hemşireler günü programına dahil etmesiyle resimlerimi sergileyebileceğim bir fırsat tanınmış oldu. Bu sayede bir şifa elinin renkli dünyasından tuvale uzanan tek kişilik yolculuğuna, sağlık çalışanları ve değerli sanatsever halkımızın da göstermiş oldukları büyük ilgiyle katkı sağlamış oldular. Bu benim için çok mühim ve onore edici. Beni yalnız bırakmayan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Sergiye Adana Şehir Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr. A. Yücel Çomu, Başkan Yardımcısı Nigar Dal, Yüreğir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hale Akbaba, Çukurova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Nuriye Sevim Akbıyık ve Adana'daki farklı hastanelerden hemşireler katılım sağladı.

Sanat gösterileri etkinliğinin ardından hemşirelikle ilgili sunumların yapıldığı bilimsel toplantılar düzenlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.