POLİSTEN DOLANDIRICILARA BÜYÜK OPERASYON

Mersin’de kurdukları çağrı merkezi üzerinden telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak Almanya’da ikamet eden yaşlı Alman vatandaşlarını dolandıran 41 şüpheliye yönelik Mersin merkezli 5 ilde eş zamanlı opersyon yapıldı.

Asayiş Yayın: 01 Ekim 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 01.10.2022 15:40:01
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Bu yöntemle toplamda 1 milyon 581 bin 500 Euro dolandırdıkları tespit edilen 41 şüpheliyi yakalamak amacı ile 01.10.2022 tarihinde yapılan Mersin merkezli (25) adres, İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Trabzon illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan opersyonda suç örgütü lideri ve üst düzey yöneticilerinden H.Ç., A.Y. ve M.Ç olmak üzere şüpheliler gözaltına alındı.

Çağrı merkezinde bulunan dolandırıcılık suçunda kullandıkları bilgisayarlar ve şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döviz ve altın ele geçirildi.  Ayrıca şüphelilerin suçtan elde edilen gelirle aldıkları çok sayıda taşınmaz tapu ve araca el konuldu.

 Yakalanan şüpheliler gerekli işlemler emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecekler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.