ÖĞRENCİLER MERSİN ÜNİVERSİTESİ’Nİ GEZDİ, FAKÜLTELER HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi bünyesinde eğitim alan üniversite adayı öğrenciler için üniversite tanıtım etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler hem Mersin Üniversitesi’ni keşfetti hem de fakülteler ve bölümler hakkında bilgi sahibi oldu. Kurs Merkezi öğrencilerinden Ferhat Akdemir, “Hedefim sinema ve televizyon. Bu bölümle ilgili birçok soruya fakülteleri gezerek yanıt alabildim” dedi.

Eğitim Yayın: 31 Mart 2022 - Perşembe - Güncelleme: 31.03.2022 19:32:11
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri için üniversite tanıtım etkinliği düzenlendi. Mersin Üniversitesi’ni ziyaret eden yaklaşık 100 öğrenci, hem kampüs havası soludu hem de bölümler hakkında bilgi sahibi oldu.

Öğrenciler kentteki üniversiteleri geziyor

Büyükşehir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan öğrenciler akademik olarak desteklenirken, sosyal faaliyetlerle de motivasyonları artırılıyor. Büyükşehir, öğrencilerin kentte yer alan 4 üniversiteyi tanımaları için bir tanıtım programı hazırladı. İlk adres olarak Mersin Üniversitesi’ne giden öğrenciler, Kültür Merkezi’nde üniversitenin tanıtım videosunu izledi. Öğrenciler, Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Musavver Alageyik’in rehberliğinde kampüsteki tüm fakülteleri gezerek, bölümler hakkında bilgi aldı. Atölyeleri de gezen öğrencilerin son durağı ise çeşitli etkinlik, şenlik ve tiyatroların yapıldığı Amfi Tiyatro oldu.

Büyükşehir’in üniversite tanıtım etkinlikleri kapsamında öğrenciler ilerleyen günlerde, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi’ne de götürülecek.

“Öğrencilerimiz gelecek sene burada olmanın hayalini kurdu”

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde görev yapan rehber öğretmen Cansu Turan, “Bugün öğrencilerimizle Mersin Üniversitesi’ne ziyarette bulunduk. Öğrencilerimizin sadece akademik anlamda değil, zaman zaman yaptığımız etkinliklerle sosyal anlamda da yanlarında olmayı hedefledik. Bu doğrultuda Mersin Üniversitesi ziyaretimizi gerçekleştirmek istedik. Çünkü çocukların çok merak ettiği bölümlerimiz var. Üniversite kampüs hayatını tatmak istiyorlar, görmek istiyorlar. Baharın gelmesiyle öğrencilerde kırılma noktası söz konusu oluyor. Bunu da üniversitenin kampüs hayatını solumalarıyla beraber kırmak istiyoruz. Aynı şekilde üniversitenin ne kadar güzel olduğunu ve neler kazandıracağını görüp akademik anlamda eksik oldukları şeyleri daha hızlı kapatabileceklerine inandığımız için yaklaşık 100 öğrencimizle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi.

Mersin’deki diğer üniversitelere de gezi turu yapacaklarını sözlerine ekleyen Turan,  “Mersin’de 4 köklü üniversitemiz var. Bunların ikisi vakıf, ikisi devlet üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi devlet üniversitelerimiz. Toros ve Çağ Üniversitesi ise vakıf üniversitelerimiz. İlk olarak Mersin Üniversitesi’ne geldik ama devamında Tarsus Üniversitesi ve diğer vakıf üniversitelerimizi de gideceğiz. Öğrencilerimiz çok mutlu bir şekilde buraya geldiler ve gelecek sene burada olmanın hayalini kurdular. Bu anlamda da öğrencilerimiz adına çok mutluyuz” diye konuştu.

“Fakülteleri gezdik, bilgi verdiler”

Kurs Merkezi öğrencilerinden Azra Akdoğan, sayısal öğrencisi olduğunu belirterek, “Hedefim Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi. Büyükşehir Belediyesi de bizi gezdirmek ve üniversiteyi göstermek için buraya getirdi. Fakülteleri gezdik, bilgi verdiler. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim bize verilen emekler için. Çok faydalı oluyor” dedi.

“Şehrimizin üniversitesini gördük”

Kurs Merkezi’nin eğitiminden çok memnun olduğunu ifade eden Ferhat Akdemir, “Kurs Merkezi birçok etkinlik düzenliyor, birçok yere gidiyoruz. Bugün de bize Mersin Üniversitesi’ni gezdirmeye getirdiler. Şehrimizin üniversitesini görmek en azından farklı bir şehre gitsek bile burası hakkında bilgi sahibi olmak bence gayet mantıklı. Benim hedefim sinema ve televizyon. Olursa Mersin diye düşünüyorum, olmazsa başka bir şehre gitme ihtimalim var. En azından bu bölümle ilgili birçok sorunun da fakülteleri gezerek yanıtını alabildim” ifadelerine yer verdi.

Psikoloji bölümünü hedefleyen Gizem Atmaca ise “Kurs Merkezimizde derslerin yanı sıra sosyal etkinliklerde de bulunuluyor. Bugün de üniversite gezisi yaptı. Fakülteleri gezdik. Önce kısa bir tanıtım filmi izledik. Fakülteleri geziyoruz. Mersin Üniversitesi benim de hedeflerim arasında. Psikoloji bölümü istiyorum. Umarım kazanırız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.