MİNİK BİLİM KAHRAMANLARI TARSUS SEV’DE BULUŞTU

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan FIRST® LEGO® League Explore programının 8. Sezon Festivalleri’nde, minik mucitlerin duraklarından biri de Tarsus SEV İlkokulu oldu. Tarsus SEV’in ev sahipliği yaptığı fuarda, minik mucitler, kargocuların dünyasını keşfettiler, kargoların herkes için erişilebilir olması için çözüm önerileri tasarladılar.

Spor Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 8. Sezon Festivalleri başladı.

Festivalde minik mucitlerin duraklarından biri de Tarsus SEV İlkokulu oldu. 2021-2022 FIRST ® LEGO® League etkinliğinde 3 farklı şehirden 10 takım, Tarsus SEV İlkokulu Bilim Festivali’nde bir araya geldi. Festivalde Tarsus SEV İlkokulunu temsil eden 355 numaralı SEVROBO takımı, yaptığı özverili çalışmalar sonunda “Yenilikçi Kaşifler Ödülü”nü aldı.

MİNİK MUCİT KARGOCULAR İŞ BAŞINDA!

Festivalin 2021-2022 sezon teması “CARGO-CONNECT: Bir Kargonun Yolculuğu” olarak belirlendi.  Tarsus SEV İlkokulu ev sahipliğinde yüz yüze gerçekleşen festivalde, bilim kahramanı çocuklar, kargoların nasıl taşındığı, nasıl ayrıştırıldığı ve teslimat noktalarına nasıl aktarıldığı konularını keşfettiler. Minik mucitler, kargoların herkes için nasıl erişilebilir olacağına dair çözüm önerileri tasarladılar.

TOPLUM İÇİN KARGO TASARLADILAR

Takımlar; kara, deniz ve hava yollarının yer aldığı boş bir mat üzerine toplum için kargo konusunda yaşanan sorunları ele aldılar. Bu alan üzerinde, işlerin çoğunluğunu makinelerin yaptığı hareketli maketler kullanarak çözümler inşa ettiler. Bu sezonda da takımlar, kendi çözümlerini bir LEGO modeli üzerinden tasarladılar. Aynı zamanda tüm bu süreçlerde kendilerine rehberlik etmesi için dijital Takım Çalışması Kılavuzu ve Mühendislik Defteri’ni kullandılar. Takımlar, 8-12 hafta arasında süren çalışmaları sonunda FIRST® LEGO® League Explore – 8. Sezon Türkiye Festivalleri kapsamında bir araya gelerek proje süreçlerini ve süreçte edindikleri bilgilerini birbirleriyle paylaştılar.

FIRST® LEGO® League Explore hakkında:

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST® LEGO® League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor.

Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında 2014 yılından beri düzenlenen FIRST LEGO League Explore, 2021 yılına kadar 11.808 öğrenciyi STEM çalışmalarıyla buluşturdu. Bu yıl ise 16 şehirden 39 yerel ortağın desteğiyle 42 festival gerçekleştirilecek ve 415 takım festivallerde bir araya gelecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.