MERSİN ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM LİMANI TEKNOFEST 2022 İÇİN DESTEKLEDİĞİ TAKIMLARA MOTİVASYON ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Mersin Üniversitesi Girişim Limanı’nın danışmanlık hizmetleri, sponsorluk ve teknik çalışmalar ile desteklediği TEKNOFEST 2022'de üç farklı kategoride yarışacak. Lisans öğrencilerinden oluşan takımlar için Merkez Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu tarafından motivasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Eğitim Yayın: 08 Nisan 2022 - Cuma - Güncelleme: 08.04.2022 14:05:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yarışma öncesi yoğun hazırlık sürecinde öğrencilere motivasyon amaçlı düzenlenen etkinlikte, TEKNOFEST 2022 yarışmaya hak kazanan farklı takımlardaki öğrencilerimiz birbirleriyle tanışarak ihtiyaç halinde birbirlerine destek olma sözü verdi.

TEKNOFEST 2022’de yarışacak takımlarımızdan ilki olan ve Orta İrtifa Kategorisinde (10.000 feet) yarışacak “Orion Roket” takımı, 271 başvuru arasından seçilme başarısı gösterdi.“H-CarTech” takımımız ise, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Elektromobil (Batarya Elektrikli) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili) olmak üzere iki kategoriden Hidromobil kategorisinde yarışacak.

Bu yıl ikincisi yapılacak Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda yarışacak takımımız ise ön elemeyi başarıyla geçti. Üniversitemiz Girişim Limanı'nın TEKNOFEST 2022’de Mersin Üniversitesi dışında desteklediği diğer takımlar ise; Bahçeşehir Üniversitesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden oluşuyor.

Üniversitemiz Girişim Limanı, lise kategorisinde ise Mersin’deki Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan birçok takıma TEKNOFEST 2022 hazırlık sürecinde destek vermeye devam ediyor.

Üniversitemiz Girişim Limanı’nın desteklediği takımlarımızın yarıştığı kategoriler ise şu şekilde:

1. Roket Yarışması                                                               

2. Uluslararası Efficiency Challenge Hidromobil Yarışması

3. Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.