MERSİN, NARENCİYE FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

Bu yıl 8.'si düzenlenen ‘Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Mersin'in yanı sıra çevre illerden insanların da yoğun katılım gösterdiği festivalde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ve destek verdiği üreticilerin stantları büyük ilgi gördü.

Gündem Yayın: 13 Kasım 2022 - Pazar - Güncelleme: 13.11.2022 13:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi standına gelen çocuklara belediye çalışanları tarafından narenciye aromalı kurabiye ikram edilirken, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ise vatandaşlara 1000 adet limon fidesi ile 5 bin paket limon dağıtıldı.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin festival standını ziyaret ederek, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger'den bilgi aldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin; alan kurulumundan, satış yapmak isteyen üretici kadınların stantlarına kadar birçok noktada yer aldığına dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, halkın, göstermiş olduğu ilgi ile bu tür organizasyonlara ciddi anlamda ev sahipliği yaptığını söyledi.

 

Gökayaz: “Bu etkinlikleri düzenlemeye ve destek olmaya devam edeceğiz”

 

Bu tür festivallerin şehirler açısından çok büyük önemi olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, birçok etkinliğin bir arada yer aldığı bu organizasyonların, vatandaşların pandemide biriktirdikleri olumsuz enerjiyi olumluya çevirme noktasında da etkili olduğunu ifade etti. Geçen hafta 1. Uluslararası Tarsus Festivali’ni de gerçekleştirdiklerini kaydeden Gökayaz, “Vatandaşlarımızın bir araya gelmesi açısından, bu festivaller inanılmaz bir fırsat sunuyor. Biz de bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de,Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür etkinlikleri düzenlemeye ve destek olmaya devam edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu. 

 

“Bu stantlar sayesinde daha geniş kitlelere ulaşıyoruz”

 

Festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Üretici Kadın Standı’nda’ satış yapan Deniz Sümer, bu tür etkinliklere katılımlarının sağlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi'nin bizi düşünüp böyle bir stant açmasından çok memnunuz. Çünkü, biz evde üreten kadınlar, stantlar sayesinde daha geniş kitlelere hitap ediyor ve ulaşıyoruz. Geçimimi buradan sağlıyorum. Çok güzel iş kapısı olarak düşünüyorum. Zaten Başkanımızın bizleri düşünerek yapmış olduğu şeyler çok güzel” dedi.

“Yöresel ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz”

 

Ürettiği portakallı cezerye ile festivale gelenlerden büyük beğeni toplayan Efekan Akça isimli esnaf ise,“Festivalden çok memnunum. Aynı zamanda cezeryemizi tanıtmamız için çok güzel bir fırsat oldu. Buraya özel, portakaldan cezerye yaptık ve talep çok yoğundu. Belediyemiz, insanlara yöresel ürünlerimizi tanıtma fırsatı sunuyor. Piyasa koşulları zaten ortada.Bize maddi açıdanda çok büyük destek oldular, markamızın büyümesi için çok faydalı oldu” şeklinde konuştu.

 

“Bütçemize katkıda bulunmak istiyorum”

 

2 çocuğu olduğunu ve okula gittikleri için masraflarının yüksek olduğunu söyleyen 'Doğal Sabun' üreticisi Tülin Evren ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üretici kadın stantları sayesinde ev ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Evren,“Biz üretimlerimizi evde yapıyoruz, herhangi bir atölyemiz falan yok. Belediye de bize bu tarz etkinliklerde yer verdiği için, ürettiğimiz ürünlerimizi ancak böyle yerlerde satabiliyoruz. Bu anlamda çok mutluyuz. Benim burada stant kurmamın en büyük sebeplerinden biri, tabii ki de satış. Eşim çalışıyor, ona destek olmak ve bütçemize katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

 

“Büyükşehir, bizi tüketiciyle buluşturuyor”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Üretici Kadın Stantları’nın, ürettiği ürünleri tanıtmasına ve satmasına büyük katkı sağladığını söyleyen Özlem Dağlıoğlu ise,“Keyifle üretmeye ve öğretmeye devam ediyorum. Şu an burada kart dağıtarak, öğrenci ve müşteri kazanıyorum. Büyükşehir Belediyesi bizi tüketiciyle buluşturuyor. Bu yönden belediyemizin bize katkısı çok büyük. Bizi her etkinlikte çağırıyorlar, bu da bizim için çok büyük bir ayrıcalık bence” ifadelerini kullandı.

 

“Her isteğimiz ve beklentimiz karşılanıyor”

 

Bu tür festivallerin kendilerine ek gelir sağladığını kaydeden bir diğer üretici kadın Tülay Pekol,“Büyükşehir’in sunduğu bu imkanla, kendi ürünlerimizi satma fırsatı yakaladık.  Ben evimde kendi ürettiklerimle, aileme katkıda bulunuyorum. Burada her isteğimiz ve beklentimiz karşılanıyor. Belediyemizin bizlere vermiş olduğu imkanlarla birlikte geçimimi sağlıyorum” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.