MERSİN’İN İLK ÖRNEK KÖYÜ DARISEKİSİ RENGARENK

Yörüklerin yoğun olarak yaşadığı Toroslar’ın eteklerindeki Darısekisi Mahallesi’nde köy kültürünü canlandırmak ve kadınlara istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Mersin’de örnek oldu.

Kültür Yayın: 16 Haziran 2022 - Perşembe - Güncelleme: 16.06.2022 18:14:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“Afetevleri Sokağı muazzam olmuş, o evlerdeki insanların mutluluğu da rengarenk olmuş”

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi işbirliğiyle Darısekisi Örnek Köy Projesi’nin uygulandığı bölgede bir Köy Meydanı kuruldu. Meydanın yanındaki eski ilkokul binası Üretim Binası’na dönüştürülürken, bitişiğine Pişirim Alanı kuruldu. Alandaki eski lojman, içerisinde Yörük temalı figürlerin ve kütüphanenin de yer aldığı Eğitim Binası yapıldı. Üretici stantları, Yörük çadırı, seyir terası, içecek alanı, tıbbi aromatik bitki alanı ve nergis bahçesinin de yer aldığı Darısekisi Örnek Köy’deki Ortanca Sokak ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

Darısekisi Yörük Köyü’ nde; Büyükşehir Belediyesi’nin onarımını yaptığı Ortanca sokakta yer alan 13 adet ev ve bahçe duvarlarının, birbirinden güzel muhteşem renklerdeki dış cephe boyalarının tedarikini üstlenerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Örnek Köyler projesine destek olan DYO firması, evlerin yer aldığı sokağı rengarenk bir hale getirdi.

 

Köy kültürünü korumak ve kadınları üretime daha fazla dahil etmek amacıyla hayata geçirilen ilk örnek köy olan Darısekisi’nin, milyonlarca lira yatırımın çok ötesinde değer verdiği bir proje olduğunu kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu çalışmada bizimle beraber olan, hatta zaman zaman bizim birkaç adım önümüze geçen Mersinden Kadın Kooperatifi’ne, ona emek veren her bir üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Muhtarımla ve köy halkıyla beraber burada çok değerli, çok önemli çalışmalar yaptılar. Eğitim Merkezi ile Kadın Atölyeleri oluşturdular. Şimdi Çocuk Atölyeleri oluşturacaklar. Afetevleri Sokağı muazzam olmuş, rengarenk; o evlerde yaşayan insanların mutluluğu da rengarenk olmuş, bir renk cümbüşü oluşturmuş. Zaten amacımız da bir damla mutluluk. Bütün çabalarımız da onun için” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.