MERSİN HABER/ YURT DIŞINDA EĞİTİM PROJESİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

Mersin Yenişehir Belediyesinin, kardeş belediyesi Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği “Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor” projesine başvurular başladı.

Eğitim Yayın: 24 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 24.06.2021 17:45:15
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Yenişehirli gençlere Almanya’da eğitim ve iş imkânı sağlayacak proje ile her yıl 18-30 yaş arasındaki iki genç Almanya’nın Neustadt kentine giderek 3 yıl fizyoterapi eğitimi alacak ve orada çalışma fırsatı yakalayacak.  Proje başvuruları “arge.yenisehir.bel.tr” web sitesi üzerinden online olarak alınacak ve 13 Temmuz’da sona erecek.  Geçtiğimiz günlerde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weıgel ve Diakonissen-Stiftungs-Krankenhaus Speyer Sağlık ve Sosyal Eğitim Merkezi Fizyoterapi Okulu Müdürü Jonas Sewıng arasında işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

Başvuru takvimi yayımlandı

“Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor” projesinin başvuru takvimi de yayımlandı. Ön başvurusu kabul edilen adayların ilanı 14 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. 13 Temmuz Salı günü Yenişehir Belediyesi Akademi’de yapılacak ve çoktan seçmeli 60 sorudan oluşacak birinci aşama Almanca dil sınavının sonuçları ise 26 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. 28-29 Temmuz tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde birinci aşama dil sınavını geçen adaylar için Almanca konuşma, yazma ve anlama seviyelerinin ölçüleceği ikinci aşama Almanca sınavı yapılacak. Dil sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar 30 Haziran Cuma günü Yenişehir Belediyesi Akademi’de Psikolojik Değerlendirme Testine tabi tutulacak.  9 Ağustos Pazartesi günü ise mülakata katılmaya hak kazanan adaylar açıklanacak. Mülakatlar ise 11-12 Ağustos tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Akademi’de yapılacak.  Almanya’da fizyoterapi eğitimi almaya hak kazanan iki kişi 20 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Adaylar başvuruları ile ilgili tüm süreçleri “arge.yenisehir.bel.tr” web sitesi üzerinden takip edebilecek.

Kimler başvurabilir:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar.

2. İlanın yayımlandığı tarih itibari ile Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde ikamet edenler.

    a. İlan yayım tarihinden sonra ikametini Yenişehir İlçesine taşıyanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

     b. Fiili olarak Yenişehir ilçe sınırları içerisinde ikamet etmesine karşın resmi belgelerde bu ilçede ikamet etmediği anlaşılan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

3. İlan yayın tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olanlar.

4. İlan yayın tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olanlar.

5. En az lise veya dengi okul mezunu olanlar. (Mezuniyet belgelerini sisteme yüklemeleri istenecektir.)

6. Yurtdışına çıkmalarına ve uzun süreli orada kalmalarına mani bir durumu olmayanlar.

7. Başvuru sahibi erkek adayların askerlik durumları için:

    a. Askerliğini yapmış olmak, (Terhis belgesini sisteme yüklemesi beklenmektedir.)

    b. Askerlikten muaf olmak, (Durumunu ispatlayacak belgeyi sisteme yüklemesi beklenmektedir.)

    c. Askerliğini en az 3 yıl süre ile tecil ettirmiş olmak, (Durumunu ispatlayacak belgeyi sisteme yüklemesi beklenmektedir.)

 

Başvuru yeri, şekli ve yöntemi:

1. Başvurular http://arge.yenisehir.bel.tr/ internet sitesinde bulunan başvuru formu üzerinden 21.06.2021 – 13.07.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

    a. Başvuru TC kimlik numarası ile doğum tarihi ve cep telefonu bilgileri ile yapılacaktır. Cep telefonuna gelen güvenlik kodunun sisteme yüklenmesinden sonra başvuruda diğer aşamalara geçilebilecektir.

    b. Ad, Soyad, Cinsiyet, Adres, Yaş, Doğum Tarihi, Yenişehir İlçesinde İkamet Durumu vb. bilgileri sistem otomatik olarak getirecektir. (Başvuru koşullarını karşılamayan bilgi olması durumunda başvuru formu açılmayacaktır.)

2. Başvurular online gerçekleştirilecek olup başvuru sırasında talep edilen her evrak sisteme yüklenecektir.

3. Başvuru sırasında adayların sisteme yüklemesi gereken evraklar:

    a. Mezuniyet belgesi (Tercihen mezun olunan son okula ait diploma veya diploma yerine geçebilecek belge.) (Zorunlu)

     b. Adli sicil kaydı belgesi (E-devlet üzerinden alınan belgeler de kabul edilecektir.) (Zorunlu)

     c. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (Kadın adaylar için gerekli değil)

     d. Özgeçmiş (Zorunlu)

     e. Motivasyon mektubu (Zorunlu)

     f. Dil belgesi (Zorunlu değil)

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.