Mersin’de Organize Suç Orgütüne “Girdap Operasyonu”

Mersin Haber/ Mersin'de KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin, organize suç örgütlerine yönelik 'Girdap' adı altında gerçekleştirdiği şafak operasyonunda, 42 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Yayın: 15 Kasım 2022 - Salı - Güncelleme: 15.11.2022 10:27:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yapılan açıklamaya göre, Mersin  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak mahkemelerin kendi lehlerine olacak şekilde sonuçlandırabileceklerini iddia eden dolandırıcılara, sigorta primi yatırmayarak paravan şirketler üzerinde dolandırıcılık yapan şahıslara ve tefecilik suçundan kaynaklanan mal varlığının aklanmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay boyunca 3 farklı suçla ilgili organize suç örgütlerini hem teknik hem fiziki takip yapan ekipler, 51 şüpheliyi tespit etti. Bu sabah Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belirlenen adreslere şafak operasyonu gerçekleştirildi.

Dron destekli  ve Özel Harekat polislerinin de destek verdiği  300 polisin katıldığı  Girdap adı verilen operasyonda, 42 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde  yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 2 polis telsizi, sahte polis ve basın kimliği, polis yelekleri ve dolandırıcılık amaçlı kullanıldığı değerlendirilen üzerinde haki renkli küçük puntolarla "geçersizdir" yazılı bir çanta dolusu sahte Amerikan doları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltı kararı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.