MERSİN’DE GÖÇMEN KAÇAKÇISI SAKLANDIĞI EVDE KISKIVRAK YAKALANDI

Mersin’de göçmenleri yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmak isteyen bir organizatör, 2 düzensiz göçmene barınma sağladığı ikamette yakalandı.

Asayiş Yayın: 29 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 29.08.2022 11:24:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkemize sığınmacı konumunda bulunan göçmen şahısların yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek için organizatörler ile para karşılığında anlaşma yaptıkları tespit etti.

Organizatörlerin Mersin’de bulunan ve çevre illerden temin ettikleri göçmenleri deniz yoluyla motor yatlar, sürat tekneleri ve balıkçı tekneleri ile taşıyarak yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine göndermeye çalıştıkları ayrıca temin ettikleri düzensiz göçmenlerin kiralamış oldukları evlerde barınmalarını sağlandığının tespit edilmesi üzerine başlatılan çalışmalarda, Mersin’de yabancı uyruklu şahısların yurt dışına kaçak yollardan götürülmek üzere barınmalarının sağlandığı yönünde bilgiler elde edinildi.

Tespit edilen adrese göçmen kaçakçılığı yapan organizatör ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda adreste bulunan yurtdışına yasadışı yollardan gönderilmek üzere barınmalarını sağladıkları ikamette 2 düzensiz göçmen şahıs, 9 adet can yeleği, 1 adet deniz simidi ile birlikte 1 organizatör şahıs yakalandı.

Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce tamamlanan işlemler sonrasında organizatör M.İ isimli şahıs Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.