MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN “KÖY ŞENLİKLERİ” TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projesi “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri, kırsalda yer alan yerleşim yerlerinde renkli görüntüler yaşatmaya devam ediyor.

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 08.08.2022 19:35:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Çocuk gülücüklerinin yükseldiği, anne ve babalarında oyunlara dahil olduğu etkinlikler bu kez de Tarsus’a bağlı Boztepe, Çakırlı ve Olukkoyağı mahallesi ile Çamlıyayla’nın Sarıkavak mahallesinde gerçekleştirildi. Etkinlikler kortejle başladı Programlar orkestra eşliğinde mahalle içlerinde kortej yürüyüşüyle başlarken, gezi otobüsü de tur atarak çocukları mutlu etti. Çalınan canlı müzikle etkinlik grubunda yer alan karakterlerle dans eden çocuklar, çömlek atölyesine büyük ilgi gösterdiler. Yüz boyamadan resim atölyesine, sosis balon şovdan Hacivat-Karagöz oyununa kadar pek çok aktivitenin ardı ardına gerçekleştiği şenliklerde, geleneksel oyunlara çocukların yanı sıra anne ve babalarda katılım sağladı. “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla düzenlenen programda dağıtılan limon dondurmayı afiyetle yiyen çocuklara, Başkan Vahap Seçer’in gönderdiği çeşitli armağanlarda verildi. Ayrıca programlar sonunda kitap hediye de edildi. Şenlik sonunda çalınan müzik eşliğinde mahalle sakinleri halaylar çekerek stres atma şansı da buldu. Etkinlikler önümüzde ki günlerde birçok mahallede sürecek. Muhtarlardan, Başkan Seçer’e teşekkür Boztepe Mahalle Muhtarı Kenan Toros, Çakırlı Mahallesi Muhtarı Zekeriya Aksay, Olukkoyağı Muhtarı Hakan Şahin ve Sarıkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Ünal, yaptıkları konuşmalarda şenlik programından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler. Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun da (TADEKA) desteklediği şenliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ile Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, yöneticiler, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.